Tehetségpont a Refiben

A Karcagi Nagykun Református Általános Iskola igazgatójával, Földváriné Simon Ilonával beszélgettünk arról hogyan sikerült az elmúlt két hónapban a digitális oktatást megszervezni és hogyan biztosították a tehetséggondozást.Az iskola többszörösen elismert Kiváló Akkreditált Tehetségpont. 10 éve van helyi komplex tehetséggondozó programja. A projektnek vannak alprojektjei, ami alapján dolgoznak, s ehhez adottak a tárgyi és személyi feltételeik is - több pedagógus végzett akkreditált továbbképzést.

Az iskolában tehetséggondozó munkaközösséget hoztak létre, s két pszichológus külső segítőként vesz részt a tehetségek beválogatásában.

Első-második osztályban a tanító nénik megfigyelik a tehetséges gyerekeket, a harmadik-negyedik évfolyamon a tehetséggondozásnak van egy előkészítő szakasza, s felsőben kezdődik az igazi tehetséggondozó munka.

Első körben bevállalták a matematikai-logikai, a természetismereti és nyelvi tehetséggondozást. Második körben a mozgásost is vállalták.

Most 18 tehetségcsoport működik délután a felső tagozatban.

Március közepe óta sem mondtak le erről a munkáról, továbbra is odafigyelnek a gyerekekre. Az igazgatónő szerint mind a pedagógusok, mind a szülők illetve a gyerekek sokkal több ismeretet szereztek a virtuális térben, amit szeptembertől, az új tanévben is tudnak majd alkalmazni, kamatoztatni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14