Amikor legutóbb T. Szabó Pállal, a Szent István király Katolikus Egyházközség képviselő tagjával beszélgettünk, akkor rossz hírekről számoltunk be, hiszen a Kálvária-domb tetején a szél felborította a lélekharangot.

- Amikor leborította egy vihar a harangot, akkor elvittem a plébánia hivatalba, az udvaron leraktuk, majd a plébános úr egy képviselő-gyűlés alkalmával felvetette, hogy jobb volna a búcsúztató helyre tenni, mert a Kálvária-dombon egyszer van használva egy évben, nagypénteken. Ez alapján úgy döntött a képviselő-testület, hogy ide az új búcsúztató helyre állítsuk fel. Itt mindenki igénybe veheti.

Már kész van, csak a festés híja és utána lehet a lélekharangot a temetőben használni, alkalmazni - mondta T. Szabó Pál, akinek a helyreállításban segített Szopkó Zoltán, Antal János, Balajti Gábor és fia, Kosaras János és fia. Így közösen megcsináltuk a jövőnek, hogy tudjunk emlékezni. Ez a harang 1926-ban épült a Kálvária-dombra, reméljük, hogy itt is sokáig helye lesz.

A harang kész, de a katolikus egyházközségnél van feladat bőven, talán megindulhat a templom felújítása is, mert az is életveszélyes.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek