Vetélkedőkön keresztül tartják a kapcsolatot az olvasókkal

Bár a koronavírus járvány veszély miatt zárva van a Csokonai Könyvtár, a könyvtárosok azonban a háttérben dolgoznak. Erről kérdeztük Szabó Péter gyermek-könyvtárost.

Zárva van a könyvtár, de igyekeznek tartani a kapcsolatot az olvasókkal játékos vetélkedőkön keresztül. E mellett a közösségi oldalon az ingyenesen letölthető könyvek és folyóiratok elérhetőségét folyamatosan kiírják, mert most kölcsönözni nem lehet.

Több pályázatot hirdettek, ezek közül a forgatókönyvíró már véget is ért. Bagoly Bence Bábszínházában a vállalkozó szellemű amatőr színjátszó könyvtárosok be is mutatják a gyerekek ötleteit, amit többen szüleikkel közösen készítettek el. Az eredményhirdetés itt már megtörtént, Szabó Péterné és Bagoly Bence vitte ki a tortákat, amelyeket Szepesi Tibor önkormányzati képviselő,a  Déryné Kulturális Központ igazgatója ajánlott fel.

A zárva tartás alatt a könyvtárosok a régóta halogatott, tervszerű állomány apasztást (selejtezés) végzik, így a bábozás nekik is egy kis felüdülés volt. Az állományapasztás nem látványos része a könyvtárosi munkának, sok embert is igényel, hiszen a pincétől a padlásig átnézik a könyveket. Ha végeznek, akkor egy látványos, frissült állomány várja majd az olvasókat, akik már nagyon szeretnének újra kölcsönözni. Erre azonban még nincs lehetőség - mondta a szakember. Bár vannak könyvtárak, ahol házhoz viszik a könyvtárosok az olvasnivalót az időseknek, ők ezt a nagy vírusveszély miatt nem vállalják be, hiszen az olvasók jórészt ugyanazokat a sikerkönyveket olvasnák, vennék kézbe egymás után - ez pedig kockázatot jelenthetne, így ezt Karcagon nem biztosított. A jeles napokról is most interneten emlékeznek meg, s keresik a virtuális játékos feladatokat is mindhárom generációnak.

de

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14