Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjat kapta Sóti Gábor tű. ezredes

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat minden évben elismeri egy-egy, a rendvédelem területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakember munkáját. Ebben az évben egy karcagi tűzoltó vehette át a díjat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjat Sóti Gábor tű. ezredes, a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője vehette át ma délelőtt Borbás Zoltántól, a megyei önkormányzat alelnökétől.

Sóti Gábor 1996-ban került közalkalmazottként a tűzoltósághoz, egy évvel később hadnagyként kezdte hivatásos szolgálatát Karcag Város Önkormányzatának Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságánál, mint tűzmegelőzési kiemelt főelőadó. 

A millenium évében a parancsnokság tűzoltási és műszaki mentési osztályának vezetésével bízták meg. Egy évvel később kinevezett osztályvezető és parancsnokhelyettes lett Karcagon, majd 2005-ben kimagasló tevékenysége elismeréseként soron kívül őrnaggyá léptették elő. A Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelői beosztásában 2012 óta van, ugyanebben az évben tűzoltósági tanácsosi címet kapott. Ezredesi rendfokozatot 2015-ben szerzett.

 

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester

Katasztrófavédelem

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14