24 ÓRÁN ÁT TEKERTEK

Kiváló eredményt értek el a 24 órás országúti kerékpárversenyen karcagi versenyzők. Minden elismerés megilleti őket.

Ismét megrendezésre került a Hungaroring versenypályáján a 24 órás országúti kerékpárverseny, mely rendezvény keretein belül Laboncz Sándor szóló kategóriában 740 km teljesítve az első helyen, míg a Csokai Csaba, Kovács János duó formációban a 4. helyen végzett.

Laboncz Sándor
- Én jómagam ötödik alkalommal vettem részt ezen a versenyen, első alkalommal második lettem, azóta pedig folyamatosan az elmúlt négy évben pedig mindig sikerült megnyernem ezt a versenyt, ahogy ebben az évben is. Önmagában a versenyről annyit, hogy ugye a Hungaroring versenypályáján kerül megrendezésre. Ebben az évben délután 1 órakor volt a rajt, és értelemszerűen vasárnap 1 óráig tartott a verseny. Köröznünk kell a pályán, mindenkinek van egy saját chippel ellátott rajtszáma, amit ugye a verseny elején a regisztrációnál megkap. Ez alapján ugye egy kapun áthaladva minden körnél mérik a megtett körök számát adott idő alatt, és ez alapján történik a végén az elszámolás.

Csokai Csaba és Kovács János is kiválóan szerepelt a versenyen. A duó formációban rajthoz álló kerékpárosok elmondták: a viharos szél, a hőség, a sok-sok emelkedő komoly kihívás elé állította a versenyzőket.

Csokai Csaba
- Engem Laboncz Sándor fertőzött meg ezzel a hosszú távú kerékpározással. Három évvel ezelőtt elkísértem a 24 órás versenyére. Nagyon megtetszett ez a verseny, és ott már szinte a helyszínen eldöntöttem, hogy a rákövetkező évre én is megmérettetem magam ezen a 24 órás versenyen. El is mentem, akkor nyolcadik helyen végeztem. Úgy éreztem, hogy maradt még bennem és megpróbálom a
rákövetkezendő évben, tehát tavaly is elmentem egyénibe, ott hatodik helyezett lettem, viszont ott úgy éreztem, hogy mindent kihoztam magamból, ennél többet nem igazán tudok tekerni. Fejben úgy voltam vele, hogy a rákövetkező évben, tehát idén megpróbálom majd párosban, és Kovács János barátomat hívtam el, hogy kettesben, tehát duóban teljesítsük ezt a 24 órás megmérettetést.

Kovács János most először vett részt a Hungaroringen megtartott 24 órás versenyen. Elmondása szerint minden új volt számára, de csodálatos környezetben és nagyon jó hangulatban telt a verseny. Azonban a pálya kemény terep volt.

Kovács János
- Versenyzői szemmel nézve egy nagyon erős pálya. Egy alföldi embernek ez kifejezetten nehéz. Tele van emelkedővel. Állandóan váltani kellett a sebességet. Rendkívül nehéz pálya. Az időjárási körülmények is nagyon nehezek voltak. Óriási szél fújt. Éjszaka nem láttam a pályán. A pálya nincs kivilágítva éjszaka. Nagyon
nehezen tudtam a kanyarokat bemérni. A kerékpár világítása nagyon kevés, fejlámpával kell például menni. Maga a verseny nagyon szép volt, fárasztó, rendkívül fárasztó, óriási felkészülést igényel. Tehát ezek az emberek, akik itt ezen a versenyen elindulnak, ezek amatőrök, de profik. Azt kell, hogy mondjam.

Ahhoz, hogy ilyen hosszú távokat teljesíteni tudjanak a versenyzők, kifejezetten erre a célra gyártott országúti kerékpárokat használnak- tudtuk meg Laboncz Sándortól.

Laboncz Sándor
- Karbonvázas kerékpárokról van szó, melyek olyan paraméterekkel rendelkeznek, amit ugye használnak a versenysportolók is, akik versenyszerűen űzik ezt a sportot. Azt tudni kell a pályáról, hogy nagyon nagy benne a szintkülönbség és egy nagyon technikás pálya és kimondottan nehéz pályáról van szó. Vannak olyan részek, ahol lejtmenetben a 70-es tempót is el lehet érni.

A karcagi kerékpárosok tehát remekül szerepeltek a 24 órás országúti kerékpárversenyen. A Karcag Tv valamennyi munkatársa nevében mi is gratulálunk a Laboncz Sándornak, Csokai Csabának és Kovács Jánosnak az elért eredményekhez.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek