A Tisza-tó közelében, Karcag és vele együtt a Nagykunság turisztikai vonzereje is folyamatosan növekszik, hiszen a térségbe érkezőket egyre több fejlesztés fogadja.

Az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő megújult medencéjét adták át, amely élményelemeivel méltán számít a fürdő legnépszerűbb kültéri medencéjének.

A Tisza-tó Fejlesztési Programból megvalósult több mint 250 millió forintos fejlesztés nemcsak a fürdő és a város bevétel- és forgalom növekedését szolgálja, hanem programlehetőséget kínál azoknak is, akik a Tisza-tavi térségben pihennek.

A mostani beruházás a Tisza-tó Fejlesztési Program keretében, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Magyar Kormány támogatásával valósulhatott meg.

A pilotként futó Tisza-tó Program mindösszesen 1 milliárd 754 millió forintos támogatást biztosított 14 beruházás megvalósításához Jász-Nagykun-Szolnok és Heves vármegyékben.

Ennek köszönhetően a tó szűkebb és tágabb vonzáskörzetében kikötő fejlesztés, szálláshely korszerűsítés, kerékpárosbarát, környezet- és vízvédelmi beruházás valósul meg.

 

Forrás: Karcag Tv / Karcagi Hírmondó / https://www.facebook.com/hubaiimre.jnszm.elnok

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek