ARANYAT ÉRTEK A PONTYOK

Aranyat értek a pontyok azon a horgászversenyen, amelyet a Karcagi Nagykun Horgászegyesület új vezetősége szervezett. Ugyanis, aki a legtöbb súlyú halat fogta, aranyéremmel gazdagodott.

Íme az egyik a számtalan kapás közül. Az új vezetőséget választó Karcagi Nagykun Horgászegyesület első versenyét rendezte a Téglagyári tónál, amelyre hatvanhárom sporthorgász nevezett.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
- Nagyon sokan voltak és ahogy az eredményhirdetésen elhangzott, nagyon sok hal került kifogásra. Hiszen az első helyezettek, a dobogósok közel húsz- húsz kilót fogtak fejenként és ezzel sikerült megszerezniük az arany- ezüst- bronzérmet. De a mögöttük lévők is büszkélkedhettek azzal, hogy szinte mindenkinek görbült a bot. Ami látszik, hogy jó kezekben van a tó, hiszen a mennyiség is jelzi azt, hogy lehet fogni halat, lehet fogni finom halat. És ezt bátran mondhatom, hogy finom halat, hiszen halászlevet ebédelt a társaság a kifogott halból, amely nagyon jól sikerült.

A görbülő horgászbot minden sporthorgász álma, ez jelzi ugyanis a sikeres kapást. Ez viszont csak az első lépés a halfogás sorában, hiszen a fickándozó hal szándéka ellentétes a horgászéval: míg előbbi ragaszkodik természetes élőhelyéhez, utóbbi éppenséggel onnan akarja kiemelni a zsákmányt.

BÍRÓ TIBOR, elnök Karcagi Nagykun Horgászegyesület:
- Főként ugye hát pontyot fogtak, ugye hát kukorica volt a fő csali, úszós módszerrel fogták nagy részét, hát ez a szokásos ilyen pontyos versenynek mondható. Más halak nem került most kifogásra, állítólag ment el egy- két amúr, szökött meg a horgászoktól, de hát ilyenkor ezen a versenyen ugye előtte telepítés van, ilyenkor nagyrészt a telepített pontyot fogjuk ki.

A horgászegyesületnek nem csak a horgászverseny szervezése, megrendezése a feladata. A vízfelület halászati hasznosítójaként kötelessége gondoskodni az időszaki haltelepítésekről, a tavak környezetének karbantartásáról. A közeli jövőben szivattyú- áttelepítéssel frissíti fel a tó vizét, további fásításokat tervez a tavak körül, de a horgászhelyek megközelítésének könnyítése érdekében az utak állapotán is javítana. Az egyre magasabb villanyszámlát pedig egy kiépítendő napelemrendszerrel csökkentené.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek