ALACSONY A VÍZÁLLÁS SZOLNOKNÁL

Éppen csak csörgedezik a Zagyva Szolnoknál. Az ok a szárazság. A vízügyi igazgatóság szászberki mércéje szerint egy hét alatt húsz centiméternyit apadt a folyó vízszintje.

ARNÓTH ZOLTÁN:

Naponta szoktam átjönni a Tisza- hídon, mert megyek ki a szociális otthonba és ez sajnos minden nyáron így van. Ennyire látszik, hogy alacsony a Tisza és a Zagyva is nagyon-nagyon alacsony. És amin végülis csodálkozni szoktam, hogy a török híd, ami ott a túloldalon látszik, annak kilátszanak a régi pillérei. És végülis önmagam is azon lepődtem meg, amikor már ezen az oldalon is látszott, hogy kilátszott. Na, ekkor voltam bizonyos, hogy valóban egy híd lehetett.

A következő napokban sem várható, hogy jelentősen megemelkedne a Zagyva vízszintje, amely alig haladja meg az egy métert. Ez tizenhat centiméternyire van a valaha mért legalacsonyabb vízszinttől.

MÁRTA ENDRÉNÉ:

Ennyire le szokott menni, hogy sajnos át lehet lábbal, néha a Zagyvánsokszor, mikor ennyire lemegy a víz, akkor a Zagyván is át lehet lábalni, tehát annyira alacsony, viszont amikor így lemegy a víz, akkor a Tiszán most is át lehet, vagy lehet látni a régi hídnak a maradványait.

A Szolnoknál a Tiszába érő Zagyván, ha száraz lábbal nem is lehet átkelni, de a kövekre lépve bokán felül biztosan nem lesz nedves az ember lába.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek