ŐZHÍVÓ VADÁSZTÁBOR

A természettel, a karcagi élővilággal ismerkedhettek azok a gyerekek, akik részt vettek a Karcagi Nagykun Vadásztársaság által szervezett táborban, az Őzhívó Vadásztáborban.

Ebben az évben is megszervezte az Őzhívó nevet viselő táborát a Karcagi Nagykun Vadásztársaság, melyen a fiatalság megismerkedhetett a vadászattal, a karcagi állatvilággal, a nevezetességekkel és az éghajlati viszonyokkal. Több mint 30 gyerek vett részt a táborban. Hubai Imre Csabát, a Vadásztársaság elnökét kérdeztük a részletekről.

Hubai Imre Csaba a Karcagi Nagykun Vadásztársaság elnöke:
- 15 évvel ezelőtt úgy döntött a vadásztársaság vezetése, hogy indít egy Őzhívó tábort. Az volt az alapítóknak a célja, hogy a fiatalokat bevonjuk a természet szeretetébe, a természetismeretbe, a vadászat alapjainak a megismertetésébe. A tájterületen bemutatjuk a nevezetességeket, A táborba általában 30-32 gyermek jelentkezik, elsősorban vadászok gyermekei, unokái, valamint a városból fiatalok, akik érdeklődnek a természet iránt. Azok is részt vesznek a táborban, akiknek a szülei fontosnak tartják, hogy a gyermek egy ilyen ismeretanyaggal rendelkezzen.

A táborozók között voltak óvodások, iskolások és középiskolások is. A nagyobbak már segédkeztek a Vadásztársaság dolgozóinak is a tábor lebonyolításában. Összességében mindenki nagyon jól érezte magát. A tábor kicsit közelebb hozta a fiatalsághoz a természetet.

Hubai Imre Csaba a Karcagi Nagykun Vadásztársaság elnöke
- Van olyan gyermek, aki már visszajáró több éve. Akik most először vannak itt, ők jelenleg erdészeti középiskolába, főiskolára, egyetemre járó diákok. Minden gyermek szívesen tér vissza hozzánk. A gyerekeket legjobban a növények, a rovarok, az állatvilág érdekli. Az alkonyatkor a leseken történő mozgást is megmutatjuk nekik ilyenkor. Találkozhatnak a teknősbékával, vagy más állattal, ami a vizeken él. Láthatnak nyulakat, madarakat, fácánokat ahogy vezetik a csibéket a területen. Tehát mindennel találkozhatnak, ami a vadászattal, a természettel kapcsolatos dolog. Gyógynövényeket is megmutatjuk nekik, miket lehet használni, mire jó, illetve, hogy lehet alkalmazkodni a környezethez úgy, hogy sérülésmentesen tudjanak hazajönni. Egyszóval minden érdekli a gyerekeket.

Hubai Imre elmondta egy alapítványt is létrehoztak, hogy megmutassák a gyerekeknek Magyarország nevezetességeit.


- Eldöntöttük, hogy egy alapítványt létesítünk Fekete István Alapítvány néven. Ezáltal elvisszük majd őket a Dunántúlra, vagy éppen Pestszentistvánra. De a keszthelyi múzeum vagy éppen a Balaton többi része is úti célpont lehet. Sőt Erdélybe is elvisszük majd őket, ott is nagyon sok állattal találkozhatnak majd. Nagyon sokat tanulhatnak ott a gyermekek.

A gyerekek felejthetetlen élményekkel gazdagodtak a tábor során.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek