TANÉVKEZDÉSI ELŐKÉSZÜLETEK A KOVÁTSBAN

Napokon belül megkezdődik a 2024/25- ös tanév, amely 2025. június huszadikáig tart. Mint ahogy szinte mindegyik iskolában, így a karcagi Kováts Mihály Általános Iskolában sem telt, illetve telik tétlenül a nyári szünet.

Bár még fejük tetejére fordítva pihennek a székek a tanáriban, a Kováts Mihály Általános Iskolában is érződik a vakáció vége. Napokon belül újra diákokkal és tanárokkal telik meg az épület. Mindez nem jelenti ugyanakkor azt, hogy az iskola dolgozói tétlenségre lettek volna kárhoztatva a nyár folyamán. Rendbe tették az iskolaudvart, meszeltek, festettek, elvégezték az ilyenkor szükséges karbantartási munkákat.

Szentesiné Nánási Tünde intézményvezető:

- A székhelyintézményünkben, itt a Kálvin utca 9. szám alatt természetesen egész nyáron dolgoztak a takarítók és a karbantartó dolgozók. A folyosók és a tantermek, valamint az irodahelyiségek is mára már teljesen rendben vannak, tiszták, megtörténtek az ablaktakarítások, függönyöknek a kimosása, tehát teljesen tiszta az épület. A feladatellátási helyünk, tagintézményünk, a kiskulcsosi iskola tekintetében is ugyanezek a munkálatok elkészültek, a tantermek, a folyosók, az irodahelyiségek tiszták, frissen meszeltek, festettek, így várjuk a gyerekeket ősszel vissza.

Augusztus közepén már megérkeztek a tankönyvek is, amelyeket legkésőbb az első tanítási napon megkapnak a diákok. A tanév szeptember elsején kezdődne, de idén ez a nap vasárnapra esik, így a tanulók „kénytelenek lesznek” plusz egy nappal meghosszabbítani nyári szabadságukat. A Kováts Mihály Általános Iskolában negyvenhét pedagógus és négyszázötvenöt gyermek kezdi meg a tanévet. A központi intézményben huszonöt tanár, illetve kétszázhuszonnyolc diák, míg a kiskulcsosiban huszonkét pedagógus és kétszázhuszonhét tanuló. A diákok számát tekintve augusztus végéig elenyésző változás még lehet, a tanári karokat illetően azonban nem: mindkét tagintézményben valamennyi pedagógusi állás be van töltve.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek