FILMKÉSZÍTÉSSEL ISMERKEDHETTEK

Kamerákkal és a médiában használt eszközökkel, valamint a filmkészítéssel ismerkedhettek meg azok a fiatalok, akik részt vettek az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő Rendezvényközpontjában megtartott foglalkozásokon.

15 gyerek részvételével média tábor került megrendezésre a az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő Rendezvényközpontjában. A 2 napos eseményen karcagi és környékbeli fiatalok vettek részt. A médiatábor létrehozását egy karcagi kötődésű fiatal lány kezdeményezte.

Botka Boglárka Anna
- Én Angliában élek, ott van egy filmgyártó cégem. A családom, pontosabban édesanyám karcagi, és ezért nagyon erősen kötődünk Karcaghoz, illetve a régióhoz. Ezt a tábort már gyakorlatilag egy évvel ezelőtt megálmodtam, de most sikerült ténylegesen megszervezni. Ebben nagy segítségemre volt az unokatestvérem, Orsányi Bernadett, aki forgatókönyvíró. Itt van velünk Balázs András gyártásvezető, Tom Franch, aki Angliából érkezett ide, egy kameratechnikus, illetve Rab Viktor, aki egy helyi pedagógus. Velük együtt csináljuk ezt a tábort.

A korosztály elég vegyes a táborban. Főként általános iskolások vesznek részt a foglalkozásokon. 6-tól 14 éves korig hirdették meg a szervezők a tábort. Botka Boglárka Annát a tábor programjáról is kérdeztük.


Botka Boglárka Anna
- A két nap folyamán előadásokat tartunk nekik, Angliából is becsatlakoznak, Amerikából is becsatlakoznak előadók, és akkor elmondják a gyerekeknek, hogy egyáltalán miből áll egy film, hogy kell elkészíteni, milyen munkálatok zajlanak a háttérben. A mai napon előkészítünk, a holnapi, vagyis a keddi napon pedig le is forgatunk majd egy filmet itt a fürdőben. Ezt pedig le is fogjuk vetíteni majd holnap.

A táborban több előadást is hallhattak a gyerekek. Ugyancsak online formában, de neves filmproducer, vagy a háttérben dolgozó médiaszakember is megosztotta gondolatait a téma kapcsán.

Botka Boglárka Anna
- Az előbb Köves Krisztián tartott itt előadást, aki a Halálkeringő című filmet rendezte. Ő már nyolc éve Amerikában él, és ott is alkot. A következő előadónk az A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső című filmnek volt a látványtervezője. Itt lesz velünk Anne Law, aki egy kosztümtervező, például az Outlander és más, inkább brit filmekben, sorozatokból ismerhető a neve, aki így beleássa magát a készítők világába. Jackie Sweeney, pedig egy szintén angol és amerikai produkcióban dolgozik, ő egy haj- és sminkmester. Ő is sok érdekes dologról tart majd előadást.

A fiatal hölgy elmondta, a gyerekek nagyon érdeklődnek a téma iránt és biztosra veszi, hogy nagyon ügyesek lesznek a film elkészítésénél is.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek