ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS A VÁRMEGYEHÁZÁN

Államalapításunk alkalmából ünnepi megemlékezést tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat.

Az ünnepségen díjazták a vármegyéért kimagasló munkát végzett szakembereket. Emellett a Vármegye Díszpolgára Díjat is átadták. Az ünnepség a jász és kun hagyományok tiszteletének szellemiségében zajlott.

Átadták a Vármegyeházán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés által alapított kitüntető díjakat és címeket. Az ünnepség a jász és kun hagyományok tiszteletének szellemiségében zajlott. A rendezvény fényét emelte a regnáló és emeritus jászkun főkapitányok, jász és nagykun kapitányok, valamint az őket kísérő karcagi Kováts Mihály Huszárbandérium tagjainak részvétele. A zenei aláfestést a Szolnok Légierő Zenekar kvintettje szolgáltatta. Az ünnepi műsorban Eglesz Luca fuvolista, a törökszentmiklósi Kodály Zoltán AMI Zeneiskolájának növendéke működött közre. Zongorán kísérte az intézmény igazgatóhelyettese, Egleszné Jakab Enikő.

Az eddigi évek hagyományait folytatva elismerték a vármegye fejlődéséért kimagasló munkát végzett, illetve végző szakembereket, önkormányzatokat, illetve egyesületeket. Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye közgyűlése 2021-ben megalapította a Vármegye Díszpolgára Díjat. Az elismerés olyan magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki alázatos tevékenységével vagy egész életművével öregbítette a vármegye jó hírnevét. A díjat idén Dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Kórház korábbi főigazgatója vehette át.

A továbbiakban a karcagiak részére adományozott díjak és elismerések következnek.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Önkormányzati és Közigazgatási díjban részesült Gyurcsek János, Karcag Város alpolgármestere.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Egészségügyi díjban részesült dr. Szentes Gábor Tamás, a Karcagi Kátai Gábor Kórház sebész, gasztroenterológus főorvosa.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Európa díja kitüntetésben részesült az Alfaseed Kft.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Gazdasági díjban részesült Balajti József, a Karcag Város Önkormányzata által alapított Nagykunsági Környezetvédelmi Kft. és a Karcag Térségi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Művészeti díjban részesült a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Szociális díjban részesült dr. Varga Annamária, a Karcag Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Szociális Irodájának irodavezetője.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Rendészeti és Közbiztonsági díjban részesült Juhász János, a Karcag Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának közterület-felügyelője.

Posztumusz Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyéért Díjban részesült Gulyás Ferencné egykori óvodapedagógus.

A vármegyei közgyűlés a kiemelkedő ifjúságpolitikai tevékenysége elismerésére „Ifjúságbarát Önkormányzat” címet adományozott Karcag Város Önkormányzata részére.

Minden díjazottnak nézőink nevében is gratulálunk.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek