NYAKUNKON A TANSZERVÁSÁRLÁS

Már nem sok van hátra a nyári szünetből, a szülők javában készülődnek a tanévre. Idén sem lesz olcsó az iskolakezdés, egy elsős „kezdőcsomag” könnyen százezres tételt is jelenthet.

A papírboltok felkészültek a tanévkezdésre. Ebben a kisújszállási boltban is széles a választék. Hogy kinek mennyibe kerül a beiskolázás, az attól is függ, hogy hányadik osztályba megy a gyermeke. A legnehezebb helyzetben most is az első osztályosok szülei vannak, hiszen az elsős „kezdőcsomag” akár százezer forintba is belekerülhet. Az iskolatáska ára több tízezer forint is lehet. És ezt még meg is kell pakolni írószerekkel, füzetekkel.

- A vízfesték is tulajdonképpen ezer forinttól teljesen akár háromezer forintig is megyünk, ez is attól függ, hogy milyen minőségű a vízfesték.

Iskolafüzetet már kilencven forintért is lehet venni, de kapható ennek többszöröséért is. A gyártók divatos mintázattal teszik még vonzóbbá termékeiket- ezek természetesen drágábbak is. Tolltartót is lehet venni már háromezer forintért is, de itt is a csillagos ég a határ.

ULVICKI KRISZTINA:
- Most a kisfiam harmadikos lesz, hát olyan, nem tudom, hogy körülbelül mennyibe fog kerülni. Olyan harminc- negyvenezer forint körül szerintem, ahogy én számoltam.

A 2022/23-as tanév előtt jelentősen megugrott az iskolaszerek ára. Idén átlagosan tíz százalékkal kerül többe minden, mint egy évvel ezelőtt. Mivel a papírboltok számára az iskolakezdés komoly bevételi forrást jelent, így az üzletek között is nagy a verseny. Azonban vannak olyan boltok, ahol nem változtak az árak.

MONOKI LUKÁCSNÉ, üzletvezető:

- Hát, nálunk az árak nem változtak, próbáltuk az árakat nem emelni, próbáljuk azt a színvonalat tartani, ami tavaly is volt nálunk.

Nem ritka, hogy az iskolák ajánlanak különböző szetteket a szülőknek. Ez megkönnyíti a vásárlást, de hozzásegíti a családokat ahhoz is, hogy a lehető legkevesebb fölösleges dolgot vásárolják meg, viszont minden meglegyen, amire a gyermeknek szüksége lehet a tanév során.

VÍGHNÉ MOLNÁR ANITA:

- Szerintem olyan ötven- hatvanezer forint körül táskával, mindennel együtt. Meg még ugye pluszba, amik jönnek még.

Egyre több munkáltató iskolakezdési támogatást nyújt dolgozóinak, ez az esetenként néhány tízezer forintos juttatás is komoly könnyítést jelent.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek