TÁBOR A CSOKONAI UTCAI OVIBAN

A szülőknek néha viszont fejtörést okoz: hova helyezheti el biztonságban gyermekét, ahol ráadásul hasznosan is tölti az időt. Karcagon szerencsére nincs ilyen dilemma: számtalan nyári tábor várta és várja a gyerekeket.

Ritmust ad a nyárnak a Csokonai utcai óvoda zenetábora. A szervezők szándéka szerint az egyhetes napközis tábor élményeken alapuló készségfejlesztés. Ahol a zene iránti érdeklődés előny ugyan, de a legkevésbé sem elvárás.

PÉTER LÁSZLÓNÉ, táborvezető:

A zenei tábor olyan gyerekek számára alakult, akik vonzódnak a zenéhez, különleges adottságokkal, speciális adottságokkal rendelkeznek, szeretik a zenét, zenei tehetséggondozó műhelybe, vagy táncos műhelybe járnak, kapcsolatban vannak a zenével. Minden érdeklődőt szívesen fogadtunk, azokat a gyerekeket is, akik csak azért jöttek, mert barát van a, zenei érdeklődésű barátjuk van és ők azért vannak itt. Öt óvodából van gyerekünk, tizenkilenc kisgyerek jelentkezett, jelenleg tizenhatan vannak, sajnos két gyerek megbetegedett, egyik pedig visszamondta.

Játékos zenei képességfejlesztés mellett jutott idő másra is az egyhetes táborozás során. A zenetáborosok voltak lovaskocsikázni, erdei kiránduláson, természetesen nem maradhatott el a közös fagylaltozás sem. De jártak a zeneiskolában hangszerbemutatón, a tábort pedig a pénteki Ki Mit Tud? zárta.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.