TÁBOR A TÁNCSICS 17-ES ÓVODÁBAN

Egy karcagi óvodás sem marad óvodapedagógusi felügyelet nélkül nyáron. A teljes vakáció idején van ügyeletes óvoda a városban, az óvodások szülei ráadásul több ovis tábor közül is választhattak, választhatnak.

Május harmincegyedikével befejeződött a nevelési év a karcagi óvodákban is, jóllehet június hónapban valamennyi tagóvoda nyitva volt. Július elsejétől a Zöldfa utcai- és a Takács Péter utcai óvoda ügyeletet lát el.

BALAJTINÉ SÜTŐ MARGIT, igazgató, Madarász Imre Egyesített Óvoda:
- Négy tábort szerveztünk a nyár folyamán, június végén a Zöldfa utcai óvodában környezeti tábort szerveztünk a természet iránt érdeklődő gyermekek számára. Majd ugye most itt vagyunk a Táncsics 17 számú
óvodában, ahol ugye a kézműves tábor folyik éppen és ezzel egyidejűleg a Csokonai utcai óvodában pedig a zenei tábor. És ezzel nem ért véget, hiszen a negyedik táborunk, a népihagyomány- őrző tábor, a jövő héten fog sor kerülni erre a táborra.

A Táncsics úti tagóvodában is tartalmas időtöltést kínál a nyári tábor. Még akkor is, ha a kézműveskedéshez olyan eszközöket is használhatnak a gyerekek szigorú óvodapedagógusi felügyelet mellett, mint a vasaló. Ezzel ugyanis megpuhítják a zsírkrétát, amellyel aztán csodavonalakat lehet a papírlapra felvinni. De lehet itt korongozni, sőt, még a pisztáciahéjat is a kézművesség szolgálatába állítani.

NAGY TIBORNÉ, táborvezető:
- Ennek a tábornak az a célja, hogy az intézményünkben folyó tehetséggondozást továbbfejlesszük és gazdagítsuk. Azok a gyermekek
vesznek részt, akik az intézményünk kézműves tehetséggondozó műhelyének tagjai, illetve akiknek kedvelt tevékenysége az ábrázoló- és kézműves tevékenység. Három területre tagoljuk az alkotást: vannak népi kismesterségek, melyekkel a gyerekek ismerkednek, a modern technikák, illetve az újrahasznosítás jegyében alkothatnak a gyermekek.

A tartalmas időtöltést nem csak a kézműves- foglalkozások garantálják. Olyan közösségi játékokat is beillesztettek a szervezők az egyhetes tábor programjába, amelyek segítségével erősödnek a gyerekek társas kapcsolatai. De, mint valamennyi nyári gyermektábornak, ennek is az a legfőbb célja, hogy a gyerekek érezzék jól magukat.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek