NOSZTALGIA BEJÁRÁS

Nosztalgia- bejárás. Egykori bölcsődéseit várta intézménybejárásra a Manóliget nevet viselő bölcsőde.

Az intézmény címe ugyan nem változott, azon kívül viszont minden más. A ma már nagyszülő korú, korábbi bölcsisek rá sem ismertek egykori csoportszobáikra.

Bizony minden másként van, mint évtizedekkel ezelőtt. Komoly felújításon esett át a Manóliget bölcsőde, amely jelenleg Karcag város legmodernebb gyermeknevelési intézménye.

NÉMETHNÉ SZILÁGYI ILONA, intézményvezető:
- Eddig három csoportszobában működtünk a régi épületben, most már négy csoportszoba fogja kiszolgálni a gyermekek napközbeni gondozás- nevelési helyiségeit, ötvenhat férőhelyesre bővült intézményünk.

A nosztalgia-bejárás során egyik ámulatból a másikba estek az évtizedekkel ezelőtti bölcsődések. Amikor még ők jártak ide, álmodni sem lehetett olyan körülményekről, amelyek most fogadják a gyerekeket, szüleiket, illetve biztosítanak magas szintű ellátást.

SÁNTA JÁNOSNÉ:
- Nagyon jó, nagyon szép, nagyon helyes. Jó, hogy kicserélték. Sokkal több a, megférnek így a gyerekek, meg a munkások is.

A konyhában modern berendezések biztosítják az étkezés biztonságát, évtizedekkel ezelőtt ilyen minőségbiztosítási előírásokról még szó sem lehetett.

NÉMETHNÉ SZILÁGYI ILONA, intézményvezető:
- Találkoztam olyan látogatóval, aki ide járt, vagy a gyermekét ide hordta, vagy esetleg nagyszülőként is már ebbe a bölcsődébe járt. És nagyon sok mindenkinek tetszett a retro szoba, igazándiból egy emlékszoba, ahol a régi dolgozóinknak, munkatársainknak állítottunk egy kis emléket, valamint összegyűjtöttünk egy pár fényképet, dokumentumot és azt állítottuk ki a látogatóközönség elé.

A szeptembertől kezdődő nevelési évben a Manóligetbe járó bölcsődések alighanem hitetlenkedve, ámulva nézik a retro szoba gyűjteményét. Nagyon nehéz lesz velük elhitetni, hogy szüleik- nagyszüleik idején is működött bölcsődei ellátás. És a kopottas fényképek az akkori kor magas színvonalú körülményeit őrzik.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek