NYÁRI TÁBOR A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

Egy-egy nyári tábor komoly költségeket tud róni a családokra.

A Szent Pál Marista Általános Iskola éppen ezért szervez ingyenes nyári tábort olyan diákjai számára, akiknek szülei nem biztos, hogy ki tudnák fizetni akár egy néhány napos tábor költségeit is.

Bár már vége a tanévnek, olyannyira, hogy elérkezünk a vakáció félidejéhez is, mégsem zárták be kapuikat teljesen az iskolák. A karcagi marista iskola is nyári napközis tábort szervez diákjainak. Elsősorban olyan hátrányos helyzetű roma diákoknak, akiknek a szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy gyermekeiket táboroztassák.

SEBŐKNÉ NAGY VERONIKA, táborvezető:
- Ezen a héten kézműves-foglalkozásokkal, lelki nappal, Teremtéskönyv- készítéssel a mai napon, illetve rózsafüzér- készítéssel, kvízekkel készültünk. A héten több alkalommal megyünk a helyi strandfürdőbe, fagyizás lesz, kirándulunk a debreceni állatkertbe, illetve itt van velünk tízfős spanyol fiatal, ők önkéntesek és marista iskolából érkeztek ők is.

A kéthetes nyári tábor hagyománya, hogy a lelki gyakorlatok mellett minden évben valami pluszt adjon a gyerekeknek. Így nagyon ritkán fordul elő, hogy kétszer egymás után ugyanoda mennének kirándulni. Korábban már jártak Szolnokon, Kenderesen, Tiszaderzsen, vagy éppenséggel Poroszlón, idén Debrecen a célpont. De a változatosság mellett állandó programelem a karcagi helyismereti séta is.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek