Kigyulladt egy akkumulátorgyár Jászberényben

egnap egy szén-monoxid-szivárgáson és egy kisebb szabadtéri tűzön túl két-két kamionnal, illetve kéménnyel összefüggő káresemény történt a megyében.

 

A pótkocsi fékrendszerének meghibásodása miatt egy vasúti átjáróban rekedt egy rakomány nélküli kamion tegnap délelőtt Karcagon, a Gyarmati úton. A város hivatásos tűzoltóinak kéziszerszámok segítségével sikerült mozdítható állapotba hozni a járműszerelvényt, amely így le tudott menni a sínekről.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap délelőtt Szolnokon, egy Sirály utcai családi házban, ahol három gázkonvektor és egy gáztűzhely üzemelt az eset idején. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói műszerükkel szintén kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, ezért a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakemberét, aki kizárta a fogyasztásból az ingatlant. A házban élő idős nőnek nem esett baja, viszont rokonoknál helyezkedett el.

Összehordott műanyag-hulladék kapott lángra tegnap délután Szelevény külterületén. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. A tűz érintett egy beton villanyoszlopot is, de az nem károsodott.

Füst szivárgott egy ház tetőszerkezete alól tegnap délután Kengyelen, az Ady Endre utcában. A lakók a hívás után áramtalanították az épületet. A kengyeli önkéntes tűzoltók a házból egy gázpalackot kihoztak, majd a tető megbontását követően megtalálták a probléma forrását. Mint kiderült, a kályhához csatlakoztatott kémény nem volt kivezetve a tetőn, hanem a padlásra ontotta a füstöt. A kengyeli egység az időközben kiérkező tiszaföldvári önkormányzati tűzoltókkal közösen átvizsgálta a padlást és megbontotta a födémet a kémény környezetében, de izzás oda nem terjedt át. A tűzoltók ezt követően átszellőztették a házat, illetve megvárták a kémény visszahűlését.

Lerakódott korom izzott egy családi ház kazánházához épített kéményben tegnap este a tiszaföldvári Hunyadi úton. A helyi önkormányzati tűzoltók kiérkezésére a lakó eloltotta a kazánban égő tüzet, az egység így a tisztítónyílásokon keresztül eltávolította a szennyeződést a kémény belsejéből.

Felborult egy műanyag-granulátumot szállító kamion tegnap éjszaka egy körforgalomban, Jászberény és Jászjákóhalma között. A jászberényi hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével szabadították ki a fülkében rekedt sofőrt, aki nem sérült meg.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14