SZÜLETÉS HETE RENDEZVÉNY

Minden nagyobb egészségügyi intézményben programokat szerveznek a Születés hetéhez kapcsolódva. A karcagi kórházban megtartott rendezvényen stábunk is ott járt. Ott készült felvételeink következnek.

Az országos rendezvénysorozat célja, hogy segítséget nyújtson a gyermekvállalás miatt új szerepekkel és konfliktusokkal szembenéző nők és családjaik számára, hogy megadja a lehetőséget az anyáknak felkészülni a szülésre, a szoptatásra, vagy az anyává vált nőknek feloldani az esetleges bizonytalanságokat. A Karcagi Kátai Gábor Kórház is minden évben rendezvényt szervez a téma kapcsán.

Dr. Farkas Béla szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa

Évek óta megrendezzük május hónapban a Születés Hete rendezvény
keretében az ünnepélyes osztályértekezletünket, a szülészet-
nőgyógyászati osztály nyílt, ünnepélyes osztályértekezletét. Ennek
többféle célja van. Egyrészt a szakdolgozóink általában 4-5 előadással
bemutatják az osztály működését, egy-egy területnek a szépségét,
nehézségeit és az ellátását tekintjük át. Ezekből az előadásokból
minden évben kettő-három tovább jut, úgymond az intézeti ápolónői
konferenciára, ahol szintén megmutatjuk magunkat, és évente egy-két
előadás országos konferenciákra is eljut.


Dr. Farkas Béla főorvos hozzátette az eseményen a dolgozók az előző éves munkájukat is összefoglalják, valamint bemutatják a születésszámokat illetően, a műtéti számokat illetően a statisztikai adatokat is.


Dr. Farkas Béla szülészet-nőgyógyászat osztályvezető főorvosa
Kiemelkedő az, hogy a nőgyógyászati műtétek területén a mikroinvazív műtéti technikának az alkalmazását elég nagy számban végezzük. Az északkelet- magyarországi térségen belül a vezető kórházak közé tartozunk. A mai napon még felhívjuk a figyelmét aváros, a környék lakóinak is, mert gyakran eljönnek hozzánk a
védőnők, a hozzánk járó páciensek, kismamák is tájékozódnak, hogy vagyunk, működünk és hogyan működünk.

Az osztályértekezlet résztvevőit a Karcagi Kátai GáborKórház főigazgatója, Nagyné László Erzsébet köszöntötte elsőként.

Nagyné László Erzsébet - Karcagi Kátai GáborKórház főigazgató:

Kórházunk megpróbál mindent megtenni, úgy gondolom, a vezetés és osztályvezető főorvos úr javaslata alapján az intézmény fejlesztésére és így a szülészet- nőgyógyászati szakma, szakterület fejlesztésére is. Ha csak az elmúlt éveket nézzük egy pár ilyen beruházást vagy fejlesztést megemlítenék. Ilyen a családbarát szülészet első és második körös pályázattal kialakított rész, amire igazán büszkék lehetünk, és azt megelőzően szintén pályázattal kilencedik emeleten az anyaszállást sikerült kialakítani. A csecsemő- gyermekosztályon ápolt kisgyermekeknek nem mindegy, hogy milyen a szülő, a hozzátartozó elhelyezési lehetősége. Ha megvannak a körülmények, és minden eszköz az informatika területén is biztosított, akkor sem működik ez a szakma és más egyéb egészségügyi szakma sem olyan elhivatott és tisztelettudó,egészségtudatos kollégák nélkül, mint amilyenek ti vagytok.

A Születés hete kapcsán megszervezett programot megtisztelte jelenlétével városunk alpolgármestere Sári Kovács Szilvia is, aki a következő szavakkal köszöntötte a megjelenteket.

Sári Kovács Szilvia alpolgármester:


Örülök annak, és a városunk büszke arra, hogy olyan kórházzal rendelkezik, ahol mindent megtesznek a szakmai, technikai fejlődésért, és ahol olyan elhivatott emberek dolgoznak, amilyenek önök. Én úgy gondolom, hogy egy édesanya számára a legnagyobb dolog az, hogy a gyermekét biztonságos környezetben, mosolygó, biztató tekintetek mellett és megfelelő szakmai odafigyelés mellett
tudja világra hozni.


A köszöntő gondolatok után a megjelentek különböző témákban hallhattak előadásokat a Születés hete nevet viselőprogramon.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek