ÁTADÁSRA KERÜLT A KARCAG VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁÉRT DÍJ

A Karcag Közbiztonságáért Díjat idén Antal Júlia rendőr alezredes vehette át Szepesi Tibor polgármestertől.

A Karcag Város Közbiztonságáért Díjat Antal Júlia címzetes rendőr alezredes, a Közrendvédelmi Osztály osztályvezetője a Karcagi Rendőrkapitányság Ünnepi állománygyűlésén vehette át.
A megjelenteket Kele János rendőr alezredes, a Bűnügyi Osztály osztályvezetője köszöntötte.

Kele János rendőr alezredes, a Bűnügyi Osztály osztályvezetője
-Mindig valaki, aki valamilyen kiemelkedőt tud nyújtani, az kapja meg ezt a díjat. Az önkormányzat adományozza a mi javaslatunkra. Én azt gondolom, hogy ez a díj nemcsak a múltnak szól, nemcsak az elvégzett munkának szól, hanem a jövőnek is szól. Szól a jövőnek a jutalmazott részéről, hogy csak így tovább, és szól mindenki másnak, hiszen ez egy példa, amit látunk magunk előtt, és ha ezt a példát követjük, akkor eredményesen fogunk tudni együtt dolgozni. Azt gondolom, hogy ez a legfontosabb, hogy együtt - ez a szó a legfontosabb a mondandómban, és a legfontosabb, hogy a közrendért, a közbiztonságért tegyük meg azt, amit tudunk és lelkiismeretesen dolgozzunk.

A díjátadón beszédet mondott városunk polgármestere, Szepesi Tibor is, aki a következő szavakkal méltatta a rendőrök és a díjazott, Antal Júlia munkáját.

Szepesi Tibor polgármester
-Mi, karcagiak és Karcag környékiek, de talán mondhatom azt, hogy Magyarország lakossága is büszkén ismerjük el azt a munkát, és köszönetünket fejezzük ki az után a munka után, amelyet Önök végeznek az élet számtalan területén. A rendőrségi állomány az, amely nemcsak a közrend, közbiztonság, hanem még az élet számos területén máshol is helyt kell, hogy álljon. Szeretnénk elismerni azt a munkát különböző díjakkal, amelyet értünk végeznek. Ennek egy része és egyik díja az, hogy Karcag város önkormányzata megalapította a Közbiztonságért díjat, amellyel azt a kimagasló munkát végzett kollégájukat tudjuk jutalmazni, aki a parancsnokok felterjesztése alapján ebben az évben kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Bízom abban, hogy ez a díj megerősítése annak a hitnek, amellyel nap mint nap végzik feladataikat. Engedjék meg, hogy Karcag Város Önkormányzata nevében, hogy a hivatalos részt is felolvassam. Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az 56/2024. képviselő-testületi határozatával Karcag Város Közbiztonságáért Díjat adományoz Antal Júlia címzetes rendőr alezredes, a Karcagi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője részére.

 

Antal Júlia több évtizedes rendőri pályafutása alatt olyan szakmai felkészültségre tett szert, ami kimagasló és példaértékű. A díjazott megköszönte a város képviselő-testületének és polgármester úrnak, valamint a kollégáknak azt, hogy ezt az elismerést átvehette. Riporterünknek elmondta, hogy míg egészsége engedi, szolgálni fogja kisvárosunk közrendjét, közbiztonságát.

Antal Júlia
-1998 óta dolgozom itt, főképp a rendészeti szakterületen. Ennek a díjnak az átvétele számomra azért a legfontosabb, mert tősgyökeres karcagiként, Karcag város lakosságának a közbiztonságérzetét a legfontosabb és legfőbb feladatomnak tartom és tartottam az elmúlt harminc évben. Nagyon megtisztelő számomra a díj átvétele.

A Karcag Televízió valamennyi munkatársa nevében gratulálunk Antal Júliának a Karcag Közbiztonságáért Díjért. További jó munkát is jó egészséget kívánunk neki.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek