JÁTÉKOKAT ADOMÁNYOZOTT A MŰVÉSZ

Csodálva fogadták azt a kedves bácsit a kiskörei Óv-lak Óvoda és Bölcsőde gyermekei, aki egy szép napsütéses délelőttön egyszer csak megjelent az óvoda ajtajában, temérdek játékkal megpakolva.

A kicsik alig hitték el, hogy ezentúl ennyiféle, izgalmas játékkal játszhatnak majd az oviban. De vajon ki volt ez a nagylelkű adakozó? Mindjárt eláruljuk.

Nem is sejtették az ovisok Kiskörén, hogy mekkora meglepetésben lesz részük aznap. A kedves bácsi, aki megjelent az ajtóban, nem más volt, mint Fásy Ádám művész úr, aki a tavaly nyáron tett ígéretéhez hűen nem érkezett üres kézzel. A temérdek játéktól szinte roskadoztak az asztalok az Óv-lak Óvoda és Bölcsődében. A gyerekek megszeppenve ültek le a székekre a játékok mellé.

Fásy Ádám
-Drága szíveim, fogadjátok nagy szeretettel ezt az adományt, nagy tisztelettel átadom a vezető hölgynek.


Az ovisok Kiskörén nagyon tisztelettudóak, kicsi koruk ellenére udvariasan köszönték meg az adományt. Emiatt Fásy Ádám művész úr meghatódva egy kedves, ismerős dalt kezdett énekelni, amibe a boldog gyerekek is becsatlakoztak.

Fásy Ádám
-Mert a nézését, meg a járását, meg a csípőjének a ringását, száz aranyért nem adnám, száz aranyért sem adnám, mert a nézését meg a járását, meg a csípőjének a ringását, száz aranyért sem adnám, száz aranyért sem adnám!


Az intézmény vezetője hálás szívvel köszönte meg a játékokat. A település polgármestere ezt követően bejelentette, hogy a gyerekek köszönetképpen előadják azt a kis műsort, amivel nemrégiben egy helyi bálban is felléptek. Társaik türelmesen nézték végig a műsort, aztán végre elérkezett a várva-várt pillanat: izgatottan kezdtek neki az ovisok a játékok birtokba vételéhez. Ez a kislány egy babát választott ki elsőként.


-Nagyon örülök a babának. Királynőt öltöztetek belőle.


A fiúknak való játék is bőven akadt. Ez a kisfiú megmutatta, hogy mit talált magának.
-Ő egy katonai helikopter.


Művész úr fáradhatatlanul segített a játékok szétosztásában, majd meghatottan beszélt arról, hogy nem ez az első alkalom, hogy gyermekeket ajándékoz meg, és hogy milyen régóta szívügye az adományozás.

Fásy Ádám
-Már több, mint harminc éve feltettük az életünket arra, hogy a munkánk mellett, amikor gyümölcsöző, akkor támogatjuk a gyermekeket. Célcsoportot támogatunk, kisgyermekeket, én is nagyon örültem, amikor ajándékot kaptam. És hát ezt az örömet akarjuk fokozni évek hosszú során, hogy a gyermekek, aki nekünk egy nagy kincs, a jövőnk, hogy örömet és boldogságot adjunk a játékokon keresztül az életükbe.

A polgármester asszony azt is megosztotta velünk, hogy mi volt a mostani adományozás előzménye.

Magyar Csilla polgármester
-Nyáron volt egy nagy rendezvény, a Magyarok világszépe, és akkor Ádám megígérte, hogy vissza fog hozzánk jönni és a gyermekeknek fog ajándékot adni. Pont most volt egy jótékonysági bálunk és azt kértem, hogy ehhez közeli időpontban, még ezzel egy kicsit rátromfolva erre az eseményre és annak az óvodát segítő szándékát még jobban megerősítve kapják meg a gyermekek a játékot, hiszen nagyon ügyesek, ők adták a produkciót, és aktívan részt vesznek a település életében meg a közösségi életben és azt gondolom ők is megérdemlik ezt a plusz ajándékot, amit most kaptak.


Az óvoda igazgatója elmondta, hogy amióta ő a vezető, nem volt még ilyen nagy mértékű adományozás. Kiemelte, hogy a most kapott játékokat nagyon nagy örömmel fogadják és nagymértékben fogják tudni hasznosítani az óvodai nevelés során.

Homokiné Váradi Adrienn intézményvezető
-Sok játékeszközünk, sporteszközünk van, de ezek az újítások és az új játékok mindig nagyon megfogják a gyerekeket, illetve ilyen játékaink még nincsenek. Nagyon sok témát dolgozunk fel egy nevelési év során és mindegyiket be tudják ebbe vonni az óvodapedagógusok ezekbe a témákba.

A különleges esemény végén a kicsik szófogadóan sorakoztak fel egy közös kép erejéig. Úgy tudjuk, hogy az ebéd után pedig kimerülten látogattak el álomországba.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek