A KOCSMÁBAN VOLT, AMIKOR FELROBBANT A HÁZA

Épp a kocsmában volt, ez mentette meg az életét egy férfinek, amikor felrobbant a háza Tiszaföldváron. A házban hatalmas gázrobbanás volt, úgy tudjuk, a bajt egy hibás gázpalack okozta.

Az utcában élők nagyon megijedtek, halálra rémültek, végül a tűzoltók mellett a speciális mentőket is riasztották, mert nem tudták, hogy van-e valaki a romok alatt. A ház tulajdonosa közben a kocsmában iszogatott, ha otthon van, szinte biztosan meghal.

Törmelékek, romok, roskadozó gerendák, téglák és cserépdarabok. Így néz ki most az a tiszaföldvári ház, ami egy robbanás következtében a levegőbe repült. Az épület szinte teljesen megsemmisült. Egy utcában lakó férfi azt mondta televíziónknak, hogy soha életében nem hallott még ekkora robbanást.

- Felhúztam a papucsomat, kirohantam, ott állt már két tűzoltó kocsi, beszéltem az egyik tűzoltóval.

Egy másik utcabeli is annyira megijedt, hogy azonnal kirohant a ház elé.

- Mikor a robbanást hallottam, én azt hittem, hogy tőlem lefelé robbant valami. Kijöttem, szétnéztem sehol a szomszédban, semmi baj, hátrajöttem a szőlőbe, szétnéztem, itt sincs semmi baj. És akkor már mikor erre jöttem a robbanás fele, akkor láttam, hogy színházba jött a tűzoltó, utána rendőrség, mentőautó.

Miután a tűzoltók kiértek, rövid időn belül megtalálták a felrobbant gázpalack maradványait. Emellett két másik sértetlen palackot is kivittek a házból. Ezután speciális mentők vizsgálták át a területet, mert ekkor még nem tudták, hogy van-e valaki a romok alatt.

A tiszaföldvári önkormányzati, valamint a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a romok alatt kutatást végeztek, hátha megtalálják a lakóját. Ehhez igénybe vették az Életjel Mentőcsoport keresőkutyás egységét is, ők is bekapcsolódtak a munkálatokba.

A házban egy idős férfi él. Az mentette meg az életét, hogy a robbanás idején kocsmában volt. Ha a házban van, szinte biztos, hogy meghal. Mivel otthona lakhatatlanná vált, rokonai fogadták be. Hogy miért történt a robbanás, szakértők vizsgálják.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek