Két autót kötött el egy éjszaka kocsikázni a bűnügyi felügyeletben lévő tiszaszőlősi férfi Két autót kötött el egy éjszaka kocsikázni a bűnügyi felügyeletben lévő tiszaszőlősi férfi

A Tiszafüredi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt indítványozta egy 21 éves tiszaszőlősi férfi letartóztatását,

aki bűnügyi felügyelet alatt – annak szabályait megszegve – két autót is elkötött egy éjszaka, majd mindkettőt hátrahagyta.

A rendelkezésre álló adatok szerint a járművezetéstől jelenleg eltiltott, és bűnügyi felügyeletben lévő férfi 2024. március 17-én, éjjel, Tiszaszőlősön egy lakóház előtt az utcán parkoló, lezárt személygépkocsit felnyitott, abba beült és a tulajdonos tudta és engedélye nélkül azzal Szolnokra közlekedett, ahol a Zagyva gáton, egy betonbuckán felakadt, így a gépkocsit otthagyta.

 

Ugyanezen az éjszakán – miután a Tiszaszőlősről elhozott gépkocsit a gáton hagyta – Szolnokon, a mentőállomás parkolójában talált egy lezáratlan személygépkocsit, amibe beült és azzal Jászladányba ment, ahol csatlakozott hozzá egy ismerőse, akivel együtt a gépkocsival Tiszaszőlősre közlekedtek, majd a gépkocsit a szántóföldön letették, és otthagyták.

A férfi többszörösen is büntetett előéletű, közlekedési, vagyon elleni, emberi méltóság és alapvető jogok elleni bűncselekmények miatt, vele szemben jelenleg többek között jármű önkényes elvétele miatt folyamatban van másik büntetőeljárás, amelyben már született marasztaló ítélet, azonban az még nem jogerős.

Az ügyészség a többszörösen is büntetett férfival szemben a halmazati szabályok miatt kiszabható büntetésre is figyelemmel, megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyét is.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyezően elrendelete a férfi letartóztatását, amelyet a férfi tudomásul vett, védője azonban nem volt jelen, így a döntés még nem végleges.

A mellékelt képeket a nyomozó hatóság készítette az ügyben az egyik hátrahagyott gépjárműről.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek