TOLVAJTEMPÓ

A tiszafüredi rendőrök őrizetbe vettek egy tiszaszőlősi férfit, aki egymás után két autót is elkötött, majd mindkettőt hátrahagyva otthonában tért nyugovóra, míg az egyenruhások fel nem ébresztették.

Egy helyi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2024. március 18-ára virradóra Tiszaszőlősről elvitt egy ház előtt parkoló személykocsit. Azzal egészen Szolnokig hajtott, majd a járművet a Zagyva-híd aluljárójában hagyta. Nem sokáig bírta gyalog, a városban is elkötött egy kocsit, amiben benne maradt az indítókulcs. Jászladányba ment vele, ahol felkereste egyik barátját. Megkérte, hogy vigye haza, és a továbbiakban ő vezessen. Útközben azonban egy földes úton elakadtak, és a kocsit is otthagyva gyalog mentek hazáig.

A helyi rendőrök március 18-án reggel a tiszaszőlősi férfi lakásán kezdték a szolgálatot, elfogták a két férfit, és előállították őket a Tiszafüredi Rendőrkapitányságra. A nyomozók megállapították, hogy a kocsikat elkötő 21 éves fiatalembert a Tiszafüredi Járásbíróság eltiltotta a vezetéstől, ezért őt kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntettének, és kétrendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A 30 éves barátját szintén eltiltották, őt járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség gyanúja miatt hallgatták ki. Elmondása szerint nem tudta, hogy olyan kocsit vezet, ami nem épp legális formában került ismerőséhez.

A nyomozó hatóság a 21 éves gyanúsítottat őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatását.

 

Forrás: infokarcag.hu

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek