VILÁGJÁRÓ KARCAGIAK AZ IFJÚSÁGI HÁZBAN

A Kazaksztán fővárosban, Asztanában megtartott V. Nomád Világjátékokon két karcagi is részt vett, akik a köböre nevű sportban képviselték hazánkat.

A fiatalok a napokban élménybeszámolót tartottak az Ifjúsági Házban, ahol stábunk is jelen volt. A Déryné Művelődési Központ és Könyvtár ebben az évben is csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz. Számos program, rendezvény várt ehhez kapcsolódóan az érdeklődőkre. A „Nem csak játék” című előadáson Kiss Gergely és Kósa Zoltán, a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület két tagja tartott élménybeszámolót, melynek témája a Kazaksztánban megtartott Nomád Világjátékok voltak. A két fiatal ugyanis részt vett ezen az eseményen és igencsak szép eredményt értek el a magyar válogatott tagjaként. Az eseményen elsőként Kovács Péterné, a Déryné Művelődési Központ és Városi Könyvtár munkatársa köszöntötte a két fiatalt és a megjelenteket.

A két fiatalra nemcsak Karcag városa, hanem a Pusztai Rókák Hagyományőrző Egyesület is nagyon büszke. Bene Sándor az egyesület vezetője is méltatta és dicsérte a két fiatalt. A rendezvényen lehetőségünk volt beszélgetni Kósa Zoltánnal, aki beszélt riportertünknek arról, hogy milyen élményekkel gazdagodtak Kazahsztánban, Asztanában.

Kósa Zoltán hozzátette, hogy nagyon különleges élmény volt számukra a verseny. Az előadásukról és a kazak kultúráról is kérdeztük a fiatalt.

A 45 perces előadásuk iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés. A fiatalabbaktól az idősebbekig minden korosztály képviseltette magát a rendezvényen. A két világjáró képeken mutatta be, milyen élményekkel gazdagodtak a nagyszabású világeseményen.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek