Megújult iskolában indult a 2021-es év

 

Az új évben a régi-új helyszínen,a Kálvin u. 9. alatt kezdte meg az oktatást a KÁAMI Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézménye, ugyanis befejeződött a másfél éves, 500 milliós felújítás.

Az épületet Sági István Karcagi Tankerületi igazgató, Plósz Csilla intézményvezető és Karas Elvira tagintézmény-vezető mutatta be hétfő reggel a város vezetőinek és országgyűlési képviselőinek.
A gyerekek és azok a pedagógusok, akik ebbe az iskolába járnak nem ismerik meg, hiszen teljesen megújult az épület, kívül-belül egy igazán 21. századi oktatási intézményt kaphattak az itt tanuló diákok, tanárok. A beruházás nagyon jó példa mindenkinek arra, hogy lehet fejleszteni az országot, az oktatást a 21. századi eszközökkel - mondta F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő az épület bejárása után.
- A magyar kormány gazdaságpolitikájának, oktatáspolitikájának köszönhető az, hogy ez az iskola teljes mértékben megújult, mostantól külső-belső felújítás és teljesen új berendezés várja az ide járó gyermekeket. Javultak a pedagógusok munkakörülményei és a szülők is nyugodtak lehetnek afelől, hogy a legkorszerűbb, legmagasabb szintű oktatásban van része gyermeküknek- fogalmazott dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, földügyi kormánybiztos.
Szepesi Tibor polgármester szerint városi szempontból is jelentős beruházás fejeződött be, s ezzel gazdagodott a település, hiszen egy teljesen új iskola fogadja az erre járókat. A teljesen megújult Kováts Mihály Tagintézményben az új évben új lendülettel kezdődhet a tanítás. Nagyon örülök annak, hogy az állami beruházásnak köszönhetően teljesen megszépült az iskola - mondta a városvezető, aki megköszönte az itt dolgozó valamennyi pedagógus és a kivitelező munkáját is.
Sági István tankerületi igazgatótól megtudtuk, 1,5-2 éves előzménye van a közel 500 millió forintos beruházásnak. Az alap pályázati összeg 300 millió volt, ehhez két ütemben 150 millió és 50 millió forintot sikerült hozzátenni, s tankerület is további forrásokat biztosított, így új bútorok is beszerzésre kerültek. Az iskola teljes felújítása mellett kétszintes épület egységgel bővült, illetve az udvart is rendbe tették, sikerült megvásárolni minden olyan szükséges fejlesztő eszközt, ami hasznosabbá, eredményesebbé teszi az oktatást.
Karas Elvira tagintézmény-vezető elmondta, 217 gyermeket helyeztek el az épületben. Az 1., a 7. és 8. évfolyamban két-két osztály, a többiben egy osztály van. A 14 osztályterem mellett három fejlesztő szobát alakítottak ki, kiépítésre került egy új technika és képzőművészeti terem, megmaradt a fizika-kémia és a biológia-földrajz szaktanterem. A változásokról, az tanulói munkarendről a szülőket is tájékozatták.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14