KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS

Megtartotta közmeghallgatással egybekötött munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt köszöntötték Asztalosné Csikós Ildikót, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászát, aki október 20-án Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át a karcagi gazdálkodók támogatása érdekében végzett áldozatos munkájáért, társadalmi szerepvállalásáért Nagy István agrárminisztertől.

Október 29-én az IBK-Ludovika Nemzetközi Nyílt Kyokushin Karate Bajnokságon a Karcagi Sportegyesület Karate és Thaibox Szakosztályának képviseletében Pallagi László férfi KATA kategóriában II. helyezést, Magyar Levente 75 kg-ban I. helyezést ért el, továbbá elnyerte a legjobb férfi versenyzőnek járó díjat. Őket, valamint Gyarmati Imre szakosztályvezetőt a Képviselő-testület nevében Szepesi Tibor polgármester köszöntötte.

November 7-én Csontos Lajos és Csontosné Szilágyi Erzsébet „A legszebb konyhakertek” - Magyarország legszebb konyhakertjei országos program nádudvari díjkiosztó ünnepségén normál kert kategóriában másodjára elnyert, megerősítő országos díj elismerésben részesült.

Csontos György egyéni vállalkozó, bútorasztalos mester november 28-án vette át az Év Vállalkozása Díjat Jászberényben a vármegye gazdaságának és legjelentősebb vállalkozóinak teljesítményét elemző TOP 50 kiadvány bemutatója alkalmából.
A köszöntéseket követően a testületi-ülés elfogadta az önkormányzat 2023. évi költségvetésének I-III. negyedévi végrehajtásáról szóló beszámolót.
A testület jóváhagyta Karcag város tulajdonát képező termőföldek 2024. évi haszonbérleti díját.

A 2024. évi európai parlamenti, valamint a helyi önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati választás várhatóan 2024. június 9-én kerül megtartásra. A helyi választási iroda vezetője által a választási bizottság tagjaira és póttagjaira tett indítványt, valamint a Karcag városban működő szavazatszámláló bizottságok tagjainak és póttagjainak megválasztásáról szóló határozat módosítását a Képviselő-testület egyhangúlag elfogadta.

A CÍVIS Szociális Étkezési Központ megkereste a Karcag Városi Önkormányzatot népkonyha szolgáltatás biztosítása céljából. Az ételosztáshoz az önkormányzat két osztópontot biztosít ingyenesen, melyről az egyeztetések folyamatban vannak.
Jogszabályi változások miatt szükségessé vált az iskolavédőnői és egyéb, egészségügyi alapellátási körzetek módosítása.

A Képviselő-testület felhatalmazta a Városi Önkormányzat Városgondnokságát, hogy a Belügyminisztérium által indított Járási Startmunka Mintaprogram projekt terveit elkészítse és az elkészített programtervet benyújtsa.

A Karcag-Tilalmasi Mezőgazdasági Kft.-vel kötött bérleti szerződés időtartamának 2024. december 31-ig történő meghosszabbítását is megtárgyalta és jóváhagyta a testület.

Szükségessé vált a víziközművek 2023-2037. évekre szóló gördülő fejlesztési tervének módosítása, feladatok későbbi időszakra történő átcsoportosítása, illetve újonnan felmerülő feladatok beépítése miatt.

A Karcag Városi Önkormányzat pályázatot nyújt be az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ felé „Futópálya kialakítása Karcagon” címmel, melyet a testület egyhangúlag jóváhagyott.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek