„Kalapok és Pántlikák” c. pályázati projekt

A Nemzeti Tehetség Program keretében „Kalapok és Pántlikák”

c. pályázati projekt megvalósulása a Madarász Imre Egyesített Óvoda Csokonai úti óvodájában.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, „A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatása” című, NTP-OTKP-19-0103 pályázati azonosító számon szereplő „Kalapok és Pántlikák” elnevezésű nyertes pályázat 2019. október 1. és 2020. december 31. között valósult meg a Madarász Imre Egyesített Óvoda Csokonai úti óvodájában.

A nyertes pályázat megvalósításához nyújtott támogatás: 700.000 Ft.

A pályázati programban az óvoda „Aprólábak” testi-kinesztetikus gyermektánc tehetségműhelye vett részt 16 gyermekkel Benéné Kecskeméti Anna és Kunné Nánási Mónika tehetséggondozó óvodapedagógusok vezetésével.

A 30 órás program célja olyan közös élmények, kirándulások szervezése a műhelymunkák során, melyek érzelmileg pozitívan hatnak a szülő – gyermek kapcsolatra.
A projekt során a közösen átélt élményeknek köszönhetően a szülők részesei lehettek a gyermekek zenei és táncos élményeinek. Megtapasztalták a gyermekek kiemelkedő adottságainak kibontakoztatását, elköteleződtek a tehetséggondozás iránt. A műhelymunkába történő betekintések alkalmával a népzene varázslatos erejére építve együtt táncolhattak a szülők a gyermekeikkel. Kovács Lajos és felesége által tartott élményszerű előadásnak köszönhetően újabb információhoz jutottak a szülők az egészséges életmóddal kapcsolatosan, melynek végén a gasztronómia világába is betekintést kaptak a gyermekek szüleikkel együtt a házi készítésű szörp és lekvárkóstolás által.

Élményszerző és lazító programokon vettünk részt, kirándultunk a Berekfürdői Dániel farmra, ahol megismertették a gyermekekkel és a szüleikkel az állatparkot, őshonos állatokat (gyöngytyúk, pulyka,rackajuh, mangalica, őshonos nóniusz és hidegvérű lovak, magyar tarka szarvasmarha) és házi sajt kóstolására is sor került. A helyi művészeti iskola pedagógusai és növendékei „csak tiszta forrásból” élményhez juttatták az óvodánkba járó gyermekeinket és szüleiket. A Györffy István Nagykun Múzeumban múzeumpedagógiai módszerek alkalmazásával a Nagykunság néphagyományának, népviseletének, népi játékainak megismerésére nyílt lehetőségünk a gyermekekkel és szüleikkel közösen.

Gulyás Ferencné
intézményvezető

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.