SZÍN-TE-MINDEN, SZINTE MINDEN” c. pályázati projekt

A Nemzeti Tehetség Program keretében „SZÍN-TE-MINDEN, SZINTE MINDEN”

c. pályázati projekt megvalósulása a Madarász Imre Egyesített Óvoda KINIZSI úti óvodájában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, „A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatása” című, NTP-OTKP-19-0088 pályázati azonosító számon szereplő „SZÍN-TE-MINDEN, SZINTE MINDEN” elnevezésű nyertes pályázat 2019. október és 2020. december között valósult meg a Madarász Imre Egyesített Óvoda KINIZSI úti óvodájában.

A nyertes pályázat megvalósításához nyújtott támogatás: 800.000 Ft.

A pályázati programban az óvoda „Zöldikék” természeti tehetségműhelye vett részt 10 gyermekkel Migácsné Erdei Gyöngyi tehetséggondozó óvodapedagógus vezetésével.

A 30 órás program célja a színelmélet feldolgozása mentén komplex gyermeki látásmód fejlesztése, környezeti tapasztalatok, felfedezések által ismeretbővítés megvalósítása, a természethez való érzelmi viszonyulás erősítése. Városunk környezeti értékei mellett vidékünk jellegzetes növény és állatvilágának felfedeztetése.
A gyermekeink szociális hátrányaiból adódóan élménygazdag, természetközeli, játékban és valós környezetben közvetlen tapasztalatok útján szerezzenek ismereteket csodálatos, színes világunkban.
Együttműködő partnereink által valós környezeti tapasztalatokkal, értékekkel, gazdagodtak ismereteik. Élménycentrikus, interaktív játékos kísérletekben vettek részt a Kováts-Tehetségpont fizika szakkörével óvodánkban. Óvodán kívül a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sportközpont és Könyvtár gyermekkönyvtárában pedagógia foglalkozás aktív játékosai voltak a gyermekek. A Györffy István Nagykun Múzeumban elődeink népéletének tárgyi eszközeit ismerték meg alaposabban. A Tiszamenti Regionális Vízműveknél, a Karcag Térségi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató hulladék feldolgozójában tett látogatás a környezet védelmére irányította figyelmüket.
Élményszerző és lazító programokon vettünk részt, ahol természet közeli élményekkel gazdagodtak a gyermekek. Kirándultunk a Hortobágyra, Tiszaörvénybe a Tiszavirág tanösvényre, Tiszaigarra az Arborétumba, Poroszlóra az Ökocentrumba. A vidékünk élővilágával, a környezetünk értékeivel való közvetlen ismerkedés mellett erősödött közösségi érzésük is, felejthetetlen élményeket biztosítottak.

Gulyás Ferencné
intézményvezető

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14