ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS KARCAGON

Sári Kovács Szilvia alpolgármester ünnepi beszédét követően meggyújtotta az adventi koszorú második gyertyáját Karcagon, a Városháza előtti téren.

Ünnepvárás. Már a második gyertya is kigyúlt az adventi koszorún. Szombat délután nagyon sok karcagi vett részt a városháza előtti közös gyertyagyújtáson.

Vasárnap óta a második gyertya lángja fénylik az adventi koszorún. Karcagon is nagyon sokan gyűltek össze a városháza előtti téren, hogy közösen éljék át a gyertyagyújtás emelkedettségét.

A gyertyagyújtás mellett számos programot is biztosít az adventi időszakban Karcag lakosainak a város. Aki akarja, próbára teheti korcsolyázó tudását, más a karcagi vegyeskar mini hangversenyét élvezhette szombat késő délután.

KUNNÉ NÁNÁSI MÓNIKA, megbízott igazgató, Déryné Kulturális Központ:

"Azt mondhatom, hogy igen nagy érdeklődést mutat a város lakossága az adventi programok iránt és ebben az évben már eldöntöttük a kolléganőimmel, kollégáimmal, hogy szeretnénk az adventi hangulatot még ünnepélyesebbé tenni azzal, hogy egy kis kézműves kirakodóvásárt szervezünk ide a város főterére és én bízom benne, hogy ennek hagyománya is lesz és évről évre egyre többen fognak majd itt lenni velünk és az ünnepi, adventi időszak alatt kirakodóvásárban gyönyörködhetünk, illetve megvásárolhatunk sok- sok szép terméket."

Hét végén a harmadik gyertya is kigyúl az adventi koszorún. Hagyományosan a harmadik gyertya színe rózsaszín és Szűz Máriát szimbolizálja, aki megszülte Jézust, ezért ez a gyertya az öröm jelképe.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek