Az új hét jellemzően tűzesetek felszámolásával kezdődött megyénkben.

Az új hét jellemzően tűzesetek felszámolásával kezdődött megyénkben.

Vegyestüzelésű kazán mellett tárolt éghető anyagok gyulladtak meg tegnap hajnalban Jászberényben, egy Szelei úton lévő ingatlan kazánházában. A födémszerkezetre is átterjedt a tűz, amit a tulajdonos kezdett el oltani. A jászberényi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, illetve kéziszerszámokkal megbontották a födémszerkezetet.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap reggel Jászberényben, egy Pannónia utcai családi ház fürdőszobájában. A helyiségben egy nyílt égésterű gázkazán üzemelt, a hangjelzésre a lakók átszellőztették az épületet. A jászberényi hivatásos tűzoltók a jelzéskori állapotok visszaállítását követően műszerükkel kimutatták a szén-monoxid koncentrációját a levegőben, ezért értesítették a gázszolgáltató szakemberét, aki kizárta a hibás készüléket a hálózatból. Az ingatlan két lakója a fűtést más módon meg tudta oldani, így otthonában maradhatott.

Lesodródott az útról egy személygépkocsi tegnap délelőtt a 442-es számú főúton, Rákóczifalva és Rákócziújfalu között. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, amelynek két utasát a mentők kórházba szállították.

Fél órán belül kétszer kellett tűzhöz vonulniuk a megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak a szolnoki Üteg utcába tegnap délután, ahol előbb egy hulladéktároló konténerben, majd a körülötte lévő területen égett szemét. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal számolta fel a káreseményeket.

Két autó ütközött össze tegnap délután Mezőhék és Mesterszállás között. A mezőtúri hivatásos tűzoltók mindkét járművet áramtalanították, illetve az egyiket kézi erővel letolták az úttestről.

Teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres melléképület, és egy hozzáépített tizenöt négyzetméteres helyiség tegnap kora este a kengyeli Arany János utcában. A tűz károsította a kazánház tetőszerkezetét és a gázkéményt is. Egy kengyeli önkéntes tűzoltó a szolnoki hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt áramtalanította az ingatlant. Az egységek összesen három vízsugárral avatkoztak be, az utómunkálatok során egy felrobbant gázpalack maradványait találták meg. A házat két ember lakja, őket rokonok fogadták be.

Fotó: Szolnok HTP

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.