Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök. Az elmúlt napon a megye rendőrei négy személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2020. december 12-én, a kora esti órákban a 34-es számú főközlekedési úton. Egy 48 éves tiszafüredi lakos közlekedett személygépkocsival Kunhegyes felől Kunmadaras irányába. Haladása során későn észlelte az előtte lévő útszakaszon épp tolatást végző, keresztben álló járműszerelvényt, és a tehergépkocsi pótkocsijának ütközött. A baleset következtében a személygépkocsi sofőrje – elsődleges orvosi vélemény alapján - 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ez a baleset példa arra, hogy téli időszakban, korlátozott látási körülmények között mennyire fontos a sebesség helyes megválasztása! A sötétség mellett a ködös, párás, esős, esetleg havas környezet tovább nehezíti az úton közlekedők észlelhetőségét. A járművezető biztonságérzetét ilyenkor javíthatja, ha a jármű sebességét csökkenti - ami lehet a megengedettnél jóval alacsonyabb is - viszont bármilyen váratlan esemény észlelésekor van ideje kellő higgadtsággal reagálni, átgondolni a lehetséges megoldásokat. A legjobb ilyenkor óvatosan fékezni kis erőbehatással - nehogy a saját autónk is megcsússzon - és gépkocsit próbáljuk biztonságos irányba kormányozni. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy az adventi időszakot az otthon nyugalmában, és ne kórházban töltve kelljen eltölteni az értelmetlen sietség miatt!

…hogy mindenki hazaérjen!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14