KIVÉGEZTEK EGY KUTYÁT ZAGYVARÉKASON

Brutális állatkínzás történt Újszász és Zagyvarékas közelében, ahol egy összekötözött lábú, nyakánál lesúlyozott kutyát talált egy horgász a Zagyvában. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az ügyben.

Döbbenetes állatkínzás rázta meg a közvéleményt, amikor egy horgász egy összekötözött lábú kutyát talált Újszász és Zagyvarékas közelében a Zagyva-híd alatt a vízben. Az ebet nagy valószínűséggel élve dobták a folyóba, nyakára még súlyokat, két hatalmas követ is rakott az elkövető. A tetemet helyi állatvédők és a zagyvarékasi önkormányzat képviselője szedte ki a vízből, majd bejelentették az esetet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatalnál.

Azóta a rendőrség is megindította a nyomozást az ügyben.

– A kérdéses ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság hivatalból rendelt el nyomozást, állatkínzás vétség gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen – tájékoztatta televíziónkat András Hunor Lehel százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mint azt a rendőrségtől korábban megtudtuk, amennyiben a cselekménynek vannak minősítő körülményei, például, ha az állatkínzást az állat különös szenvedését okozva követik el, akkor az elkövető három, vagy akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek