BÖRTÖNRE ÍTÉLTÉK AZ ÁLLATKÍNZÓ FIATALOKAT

Halálra verte haragosa kutyáját két huszonéves Jászladányban, első fokon végrehajtandó börtönre ítélték őket. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

A Jászberényi Járásbíróság ítéletet hozott annak a két, büntetett előéletű huszonéves fiatalembernek a büntetőügyében, akik az elsőfokú ítélet szerint, 2021. április 19-én Jászladányban szétverték a velük haragos viszonyban lévő másik fiatal albérletét, emellett kirívó kegyetlenséggel bántalmazták a kiskutyáját, hogy az ebet el kellett altatni.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a támadók reggel fél nyolc körül keresték fel haragosukat jászladányi otthonában. Mindketten szidalmazták, míg ő, az ágyán ülve próbálta lenyugtatni őket, de nem járt sikerrel. Egyikük, a mindössze 23 éves I. rendű vádlott arcon rúgta, amitől vérezni kezdett az orra. Ezt látva, „vendégei” távoztak, ő pedig sérülése miatt Jászberénybe utazott, ahol orvosi ellátásban részesült.

A két támadó ezalatt visszament a házhoz. Leszakították a bejárati ajtót, betörték az ablakokat, szétverték a háztartási gépeket, a bútorokat és a sértett zenei felszerelését is. Az udvaron talált kutyaházat bedobták a lakásba, annak lakóját, haragosuk kistestű keverék kutyáját pedig olyan brutális kegyetlenséggel bántalmazták, hogy az állatot súlyos sérülései miatt el kellett altatni.

Az ügyben 2022. február 17-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság 3 tárgyalást tartott, az utolsón, ítéletet hozott.

Az I. rendű vádlottat társtettesként elkövetett állatkínzás és rongálás bűntette, társtettesként elkövetett rongálás vétsége, valamint testi sértés vétsége miatt 2 év börtönre ítélete és 2 évre eltiltotta közügyektől. Társát, az ügy II. rendű vádlottját pedig társtettesként elkövetett állatkínzás és rongálás bűntettében, valamint társtettesként elkövetett rongálás vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 9 hónap börtönt szabott ki vele szemben, és társához hasonlóan, őt is 2 évre eltiltotta közügyektől.

Az ügyészség tudomásul vette a döntést.

A II. rendű vádlott és védője azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik, közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek