AZBESZT-PALA LERAKÓ TELEPET ADTAK ÁT TISZAFÜREDEN

Tiszafüred Város Önkormányzata és az NHSZ TISZA Nonprofit Kft. szervezésében ünnepélyesen is átadták az azbeszt-pala lerakó teret, mely 34 településen oldja meg ennek a veszélyes anyagnak az átvételét.

- Tiszafüreden az elmúlt években olyan beruházások zajlanak, amelyek látványosak, amelyek szépek, amelyeket az idelátogató meg tud csodálni. Ennek a megújulásnak van egy olyan háttere, amit az emberek nem látnak, hiszen azt gondolják, hogy csak úgy a szemét eltűnik az utcákról, csak úgy a szennyvíz elfolyik valahova. Azok a szolgáltatások, amelyek szebbé, jobbá és kényelmesebbé teszik az életünket, igazából nem látszanak, de ugyanolyan szükségesek mint a látványos beruházások. Mennyi Tiszafüredre látogató turista tudja azt, hogy mi történik azzal a szeméttel, hulladékkal, ami itt keletkezik a városban és a környékén? - Senki, s talán ez így is van jól. De azok a szakemberek, akiknek ez a feladatuk, azok megtervezik, felépítik és üzemeltetik ezeket a szolgáltatásokat - mondta megnyitójában F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, aki szerint maegy olyan modern válogató rendszert adunk át, amely az országban is megállja a helyét. A szolgáltatások működnek, a város működik amellett, hogy épül és szépül.

- Én gratulálok a hulladékgazdálkodásban dolgozóknak, hiszen nem könnyű ez a feladat. És most egy nagy mérföldkő előtt állnak, hiszen a Mollal együtt dolgozik a magyar hulladékgazdálkodás, ami biztosíték arra, hogy jól fog működni. Bízom benne, hogy ilyen európai világszínvonalú hulladékgazdálkodású cég is lesz a MOL, gratulálok mindenkinek, jó munkát kívánok és azt, hogy továbbra se lehessen látni, hogy működik a hulladékgazdálkodás, mert akkor működik jól, ha a lakosok ebből szinte nem vesznek észre semmit. Mindenkinek jó munkát kívánok - fogalmazotta képviselő.

Ujvári Imre polgármester szerint az elmúlt öt évben szinte nem volt olyan stratégiai terület, amellyel ne tudtak volna előrébb lépni. - Az infrastruktúra, a turizmus, az oktatás, a kultúra, a gazdaság és a hulladékgazdálkodás területén is szép eredményeket értünk el, ami a mai napon még egy szinttel emelkedni fog, hiszen ez hiánypótló beruházás. Tiszafüreden eddig is büszkék lehettünk arra a hulladékgazdálkodásra, amely az NHSZ Tisza üzemeltetésében és az ő működésükben lebonyolításra került. Gondolok itt arra, hogy eddig is a kommunális hulladék mellett már megtalálható volt az üveg különválogatására alkalmas barna hulladékgyűjtő edény, amely az országban Tiszafüred esetében az elsők között voltunk a települések tekintetében, majd a tavalyi évben, illetve tavalyelőtt a papír és a műanyag hulladék különválogatására alkalmas edényzeteket is ki tudtuk osztani a lakosságnak. Így gyakorlatilag a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés teljes körűvé vált, nem beszélve arról, hogy Tiszafüreden a zöld hulladék elszállítása is ebben a formában tud működni. Tehát a lakosság komfortérzetét, a kényelmének a kiszolgálását maximálisan megpróbáljuk teljesíteni.

Most azonban egy újabb szintet léptünk, hiszen több mint 100 kilométerre kellett eddig annak utaznia, aki ezt a veszélyes hulladéknak számító anyagot szerette volna elhelyezni. Most itt Tiszafüreden is meg lehet tenni, a Tisza-tavi Hulladékgazdálkodási

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek