LEÉGETT A HÁZUK-SEGÍTSÉGET KÉRNEK

Egy háromgyermekes család háza égett le szinte teljesen Nagyrábén. A nehéz helyzetbe került család támogatásáért a település polgármestere is kampányt indított, lakossági felajánlásokat várnak.

A pusztító lángok közé rohant a nagyrábéi Erzsébet, hogy kimentse alvó gyermekét.

A család otthonavált szinte semmivé, támogatásukért a polgármester is kampányt indított.

A tűz egy hetvenöt négyzetméteres lakóépületben és a szomszédos tárolóban tombolt Nagyrábén.

Egy háromgyermekes család háza égett le szinte teljesen.

A tűzről az oltás alatt a helyszínen tartózkodó Tiszai Károly polgármester is posztolt közösségi oldalán, arra kérve a helyieket, ha tudják, támogassák a családot.

Televíziónknak sikerült elérnie a károsultakat. A családanya, Erzsébet könnyek között mondta el, hogy a tűzeset a reggeli órákban történt,
férjével már dolgozni voltak, amikor a szomszédjuk kétségbeesetten hívta fel, hogy ömlik a konyhájukból a füst. A szülők hazaérve azt látták, hogy mindenhol ömlött a füst, és már több helyen a lángok is felcsaptak a hosszú parasztház tetőszerkezete alól.

A palatető szinte teljesen megsemmisült a tűzben, de a konyha is leégett, a család jelenleg a két épen maradt kisszobában húzza meg magát. Az ingóságainak nagy része odalett, vagy használhatatlanná vált, a tűz során a villanyóra is megolvadt, így jelenleg áram nélkül kénytelenek átvészelni ezeket a nehéz napokat.

Olvadt minden le, égett, pattogzott az üveg… nincs konyhám, nincs tetőnk… – sorolta az édesanya, aki televíziónknak azt is elmondta, hogy szerinte elektromos zárlat okozhatta a tüzet a konyhában.

– A kisebbik gyermekünk bent volt.. vertem, kapartam az ajtót, és nem tudom, hogy mentem be, de valahogy sikerült bejutnom az ajtón, a gyereket gyorsan felkeltettem, és úgy tudtunk kijönni… szörnyű volt… – részletezte Erzsébet, aki hálás azoknak az embereknek, akik támogatták őket a pusztító tűzvész óta.

Infokarcag

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek