Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset.

Az elmúlt napon a megye rendőrei négy személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján, valamint öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Egy helyi lakos közlekedett személygépkocsival 2020. október 1-jén 22 óra 30 perc körül Szolnok belterületén a Várkonyi téren, ahol haladása során a kijelölt gyalogos átkelőhelynél felhaladt a járdaszigetre, és kidöntötte a kihelyezett közúti jelzőtáblát, majd elhajtott. A helyszínre irányított járőrök észlelték a vészvillogóval közlekedő, összetört gépkocsit, ezért intézkedés alá vonták a járművezetőt. A rendőrök a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, ezért a jogsértőt előállították biológiai mintavétel céljából. Az 51 éves férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

A Szolnoki Rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a férfi ellen.  

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, szabályszegő járművezetők forgalomból történő kiszűrésére!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában! Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik! Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is!

 ...hogy mindenki hazaérjen!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14