MINDENT A MAGYAR VIDÉK JÖVŐJÉÉRT Mezőgazdaságunk 2010-2018

A Déryné Kulturális Központban a Nagykunsági Kulturális Napok keretében mutatták be Alvincz József- Fazekas Sándor-Jójárt László- Kurucz Mihály: Mindent a magyar vidék jövőjéért.

Mezőgazdaságunk 2010-2018 című könyvét. A megjelenteket Szepesi Tibor igazgató köszöntötte, majd Bácskai István, a Gondolat Kiadó igazgatója szólt a kötetről, mely történeti áttekintést ad a magyar mezőgazdaság rendszerváltás előtti évtizedeiről és a rendszerváltástól Orbán Viktor második kormányának megalakulásáig. Szól az új földtörvényről és a 2010 utáni évek történéseit is áttekinti, de tartalmazza a mezőgazdaság főbb ágazatainak adatait is számos táblázattal és grafikonnal.

Olvashatunk az erdészet, vadgazdálkodás, halászat eredményeiről éppúgy, mint a hungarikumokról.


Dr. Fazekas Sándor korábbi földművelésügyi miniszter, országgyűlési képviselő, földügyi kormánybiztos pedig a kötet létrejöttének kulisszatitkaiba avatta be a szép számú érdeklődőt.
A számára kedves hungarikumokról, s arról is beszélt, milyen nagy jelentőségű az, hogy a Karmalita kolostori miniszterelnöki bemutató után vidéken először Karcagon, a Nagykunság fővárosában mutathatta be a szerzőkkel a kötetet, amely meghatározó, iránymutató az itt élő gazdálkodók szempontjából is.

 
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14