Tour de Hongrie 2020

A koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezett tavaszi időpont helyett augusztus 29-én rajtol az idei, 41. Tour de Hongrie magyar kerékpáros körverseny, amely szeptember 2-án fejeződik be. A Tour de Hongrie Esztergomból rajtol és a Kékestetőn ér véget. A rangos nemzetközi mezőny,-amelyen várhatóan öt World Tour-csapat is szerepel majd-több mint 800 kilométert tesz meg az ötnapos viadal során.

Mint ahogyan Balázs Tibortól a verseny egyik szervezőjétől megtudtuk, a megmérettetés második etapja Debrecenből indul és Hajdúszoboszlón ér célba. A harmadik napon Karcag és Nyíregyháza között teker a mezőny, a negyedik napon Sárospatak és Kazincbarcika között kell teljesíteni a távot a versenyzőknek.

A szervező szólt arról is, hogy mintegy húsz csapat, csapatonként hat versenyző, így összesen százhúsz kerékpáros áll majd rajthoz és mérettet meg a rangos címért. Az idei verseny különlegessége az, hogy a szervezők célja, hogy teljesítsék a Pro Series nevű sorozatba kerülés egyik fontos kritériumát, amely szerint legalább tizennégy World Tour és/vagy Pro Team együttesnek kell részt vennie az idei magyar körversenyen.

Szepesi Tibortól a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár igazgatójától megtudtuk, Karcagra augusztus 31-én érkezik a mezőny és 12.30-kor rajtol el. A karcagi etap során a kerékpárosok lovasok felvezetésével és a megfelelő óvintézkedések betartása mellett haladnak keresztül a városon. A verseny ideje alatt, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az érdeklődők a megfelelő óvintézkedések betartásával kísérjék figyelemmel az idei Tour de Hongrie-t.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14