A Madarász Imre Egyesített Óvodában a hagyományos táborokat nem tudták megszervezni, hiszen minden óvoda folyamatosan nyitva van, így öthetes projektekben dolgoznak mind a kilenc óvodában. A Táncsics krt. 17. Óvodában a részletekről Nagy Tiborné óvodapedagógussal beszélgettünk.

 
Az öthetes programnak a héten a népi kismesterségek a témája, készültek, tulipános ládát, kunhímzés, agyagedények. A kézműveskedés mellett a mozgásigényükre is figyelnek a kicsiknek, akik jurtát állítottak,  íjászkodnak, homokozhatnak, csúszdázhatnak, kerékpározhatnak is a szervezett mozgásjátékok mellett. Itt is elkezdődtek a szabadságolások, de vannak nyári diákmunkán lévő fiatalok, akik segítenek.

Fontos, hogy új élményekhez jussanak a gyerekek, mert van, aki egész nyáron jár. Az öt hetes projekt erre ad lehetőséget. A jövő héten A búza, búza tiszta búza - aratással kapcsolatos projektet is várják a gyerekek. Mint megtudtuk, az óvodapedagógusok számára is élmény ez a projekt-hetes tábor, amit az óvoda sajátosságai szerint állítottak össze. A szabadságon lévő óvónők családjuk körében feltöltődnek a szeptemberi tanévkezdésre.
        

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14