Az ügyben a Karcagi Járási Ügyészség a napokban emelt vádat az anyával szemben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtóközleményében 2020. június 17-én tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy a Kunmadarason meghalt kislány anyjának élettársa gondatlan magatartása miatt vádemelés történt gondatlan emberemberölés vétsége miatt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtóközleményében 2020. június 17-én tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy a Kunmadarason meghalt kislány anyjának élettársa gondatlan magatartása miatt vádemelés történt gondatlan emberölés vétsége miatt.

A nyomozó hatóság az anya ellen az emberölés miatti eljárást megszüntette, azonban a felmerült bizonyítékok alapján kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügyben a Karcagi Járási Ügyészség a napokban emelt vádat az anyával szemben.

A megállapítható tényállás szerint az anya a gyermeket születésétől fogva egyedül nevelte. 2019-ben a kislányt kórházban kezelték. a zárójelentésben felhívták az anya figyelmét arra, hogy a gyermeknek fokozott védőnői és háziorvosi felügyelete szükséges, de az anya erről a védőnőt nem tájékoztatta.

2019. nyarán Kunmadarasra költöztek az anya élettársához, majd az anyatejes táplálékigényű kislányt rábízta a néhány hetes ismertségű élettársának rokonaira és ő maga Németországba utazott.

Néhány hét múlva hazajött, de a kislányról nem gondoskodott megfelelően. A kútból merített hideg vízzel fürdette, sírása miatt egy ízben mellkasánál fogva megrázta. A kicsi köhögése, hányása, hasmenése, kezdődő tüdőgyulladása miatt orvoshoz nem vitte. Több, ismeretlen módon keletkezett sérülés is volt a gyermeken, az anya mulasztása miatt e sérülések orvosi kezelése is elmaradt.

A nő szülői, gondozási kötelezettségét súlyosan megszegte és ezzel a 11 hónapos kislány testi fejlődését veszélyeztette.

 

Az ügyészség indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismerné a vád szerinti bűncselekményt. E szerint az ügyészség 1 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. A kiskorú veszélyeztetésének bűntette a Btk szerint 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog elsőfokon dönteni.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14