Nyári Gyakorlat

A Szentannai Középiskolában Kolostyákné Pljesovszky Zsuzsanna szakképzési igazgatóhelyettessel beszélgettünk a kötelező nyári szakmai gyakorlatról.

Mint megtudtuk, a szakgimnáziumba járók, és a kétéves technikusi diákoknak van nyári gyakorlata 2-6 hétig, ez a feltétele annak, hogy felsőbb évfolyamba léphessenek.

Igyekeztek olyan programokat szervezni, hogy tényleg gyakorlat legyen és ne csak az iskolán belül találják meg a gyakorlás lehetőségeket, hanem az életben is. Így 21mezőgazdaság gépész négy megyében 21 vállalkozónál van gyakorlaton.

 Az iskolában az aratás előtti előkészületek megtörténtek a kollégák és a tanulók segítségével. Lassan indul az aratás is, ah az idő engedi. A diákok komolyan veszik a gyakorlatot, a vállalkozásoktól a visszajelzések alapján maximálisan helytállnak, szeretik, csinálják.

Idén a rendészeti és közszolgálatisok először vannak gyakorlaton, nekik változatos programot szerveztek, volt biztonsági őr, BV-s, Készenléti Rendőrség, mentős és tűzoltóság is a szakmai gyakorlat alatt.

A szentannaisoknak így még van teendőjük, de július vége, augusztus a pihenésé lesz a diáknak, tanárnak is. Addig vannak bent a kollégák, szaktanárok, illetve közismereti tantárgyasok. A sikeres szakmai gyakorlat után jó feltöltődést kíván mindenkinek Kolostyákné Pljesovszky Zsuzsanna.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14