KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS

Soros ülését tartotta Karcag Város Önkormányzatának Képviselő-testülete.

A testületi ülés elején Szepesi Tibor polgármester a Karcag Városi Önkormányzat nevében köszöntötte Tóthné Szucsáki Hajnal Ildikót, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola és Talentum Óvoda tanárát, aki nemrégiben Református Nagykunságért Pedagógiai Díjban részesült. A polgármester gratulált a díjhoz és a továbbiakban is eredményes munkát és jó egészséget kívánt. Gulyás Ferencné, a Madarász Imre Egyesített Óvoda intézményvezetője vette át június 29-én az óvodának odaítélt „Elismerés a Kiválóságért” Bronz fokozatát. Ebből az alkalomból Szepesi Tibor városvezető virágcsokorral köszönte meg az intézményvezető eddigi munkáját.

A továbbiakban a városvezetés Nagyné László Erzsébetet, a Kátai Gábor Kórház főigazgatóját köszöntötte, aki a „Kunhegyes Város Egészségügyi és Szociális Szolgáltatásért díjban” részesült. A polgármester, valamint a képviselő-testület köszöntötte Hubai Imre Csabát, akit június 16-án a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei küldöttsége ismételten megválasztotta elnökének. Őt követte Hubai Imre Csabáné, aki Sárközy Péter Emlékérmet vehetett át a biokultúrában, a biodinamikus gazdálkodásban végzett kimagasló tevékenységéért. A városvezetés minden díjazottnak megköszönte áldozatos munkáját, valamint jó egészséget kívánt. Ezt követően a Polgármesteri Hivatal nyugdíjba vonuló munkatársait köszöntötte. A polgármester virágcsokorral köszönte meg Kompanekné Sánta Mária, Csiszárné Takács Erika és Kurucz Magdolna lelkiismeretes munkáját és nyugdíjas éveikhez jó egészséget kívánt.

Egyhangúlag került elfogadásra a javaslat a Karcag Városi Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítására. Ez a módosítás elsősorban a jogszabályi kötelezettségeket tartalmazta. Karcagi-Nagy Zoltán, a Pénzügyi és Fejlesztési Bizottság elnöke részletezte a jelentősebb tételeket, majd elemezte a kiadási- és a bevételi oldal adatait. Szólt a pályázati források felhasználásáról, a változtatásokról, az előirányzatok közötti átcsoportosításokról is. Dr. Kanász-Nagy László képviselő hozzászólásában elmondta, hogy az Ügyrendi és Jogi Bizottság is megtárgyalta a javaslat-tervezetet, amelyet a bizottság egyhangúlag elfogadott.
Megszavazták a képviselők a javaslatot a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és intézményi térítési díjainak megállapításáról szóló 19/2021. (VII. 09.) önkormányzati rendelet módosításáról. Ebben a napirendi pontban a térítési díjak változásairól esett szó, amelyet az energiaárak ingadozása nagymértékben befolyásol. Elfogadták a képviselők a javaslat a Karcag 6932/4. helyrajzi számú ingatlan művelési ágának megváltoztatására. A képviselő-testület egyhangúlag fogadta el a következő napirendi pontot Karcag Városi Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 23/2012. (X. 16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

A képviselők támogatták a beszámolót a Karcag Városi Önkormányzat 2022. évi költségvetésének I. félévi végrehajtásáról.
Egybehangzóan elfogadta a testület a tájékoztatót a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás működéséről, eredményeiről és célkitűzéseiről. A napirendi pont elsősorban a koronavírus-járvány időszakában történt nehezített munkavégzésről szólt. Pánti Ildikó képviselő hozzászólásában elmondta, hogy kimagasló az a teljesítmény, amelyet ez a társulás kistérségi szinten végzett. Nemcsak a városban, hanem a környező településekkel együttműködve. A képviselő szólt arról is, hogy fontos ez az ellátórendszer, amelyre minden közösségnek szüksége van kiváló szakemberekkel, valamint megfelelő iránymutatással együttesen.
Egyhangúlag került elfogadásra az a javaslat, amely a települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati támogatásának igényléséről szólt.
Elfogadták a képviselők a javaslat a városi Költségvetési Intézmények Érdekegyeztető Fórumának létrehozásáról szóló 302/2019. (XII. 19.) „kt.” sz. határozat módosítására.
A képviselő-testület megszavazta azt a javaslatot, amely az önkormányzati főtanácsadói munkakör létrehozásáról rendelkezik.

Egybehangzóan elfogadásra került a javaslat a Nagykun Víz- és Csatornamű Kft.-vel Karcag belterület 2859/4 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó bérleti és üzemeltetési szerződés megkötésére.
Megszavazták a javaslat a 2023. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozásra és a pályázathoz költségvetési előirányzat biztosítására. Ahogyan dr. Pintér Zoltán Árpád képviselő hozzászólásában elmondta, ez a napirend egy folyamatosan meglévő ösztöndíj programot részletez, amely az arra rászorulókat támogatja.
A testület egybehangzóan döntött a Madarász Imre Egyesített Óvoda Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyásáról. Ez a pont az intézményi változásokat taglalta.
Megszavazták a javaslatot a Karcag, Kisújszállási út 47. szám alatt található 3. számú önkormányzati bérlakás pályázat útján történő bérbeadására.
A képviselő-testület elfogadta a javaslatot a Karcag, Gépgyár utca 7296 hrsz.-ú ingatlan értékesítéséről.
A képviselő-testület egybehangzóan szavazott a javaslat a Karcag, Laktanya út 1. szám alatt található 5376/16. hrsz-ú ingatlan versenyeztetés útján történő értékesítéséről. A polgármester elmondta, fontos Karcagnak, hogy ebben a kérdésben megfelelő megállapodás szülessen, hiszen a Kft. számos karcagi családnak ad munkát, ezáltal biztosít megélhetést.

Megszavazták a javaslatot a Népi Építészeti Program keretében Népi Építészeti Értékek megújulását támogató épület felújításra igényelhető támogatásra. A városvezető elmondta, hogy kiemelten fontos a település számára ez a pályázat, hiszen a város olyan épületeit menti meg az utókor számára, amely igazán egyedi építészeti értéket képvisel.
A képviselő-testület döntött a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról.
A továbbiakban a napirendi pontok megtárgyalása zárt körben zajlott.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek