BOSZORKÁNYKONYHA

A Nemzeti Tehetség Program keretében „Boszorkánykonyha” című pályázati projekt megvalósulása a Karcagi Arany János Általános Iskolában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2019-2020. évi cselekvési programja alapján meghirdetett „A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határontúli tehetségsegítő programok támogatására” című pályázaton a Karcagi Arany János Általános Iskola „Boszorkánykonyha” című projektjével sikerrel vett részt.

A pályázat azonosító száma: NTP-MTTD-20-0187. A nyertes pályázat 1.315.000 Ft összeggel segíti az intézmény tehetséggondozó munkáját. A pályázati program célja olyan szabadidős tevékenység biztosítása, amelyben az élményszerzés, kikapcsolódás mellett fontos szempont az ismeretek bővítése, készségek fejlesztése. A 60 órás szakköri foglalkozás a természettudományos és a digitális kompetenciák fejlesztését tűzte ki elsődleges feladatnak. Emellett figyelmet fordítottunk az önismeret, a szociális kompetenciák fejlesztésére is.

A foglalkozások alkalmával a felfedezés, a kutatás, az együttműködés és a játékosság fontos szerepet játszott. A 20 fős csoport nemcsak az iskola területén ismerkedhetett a természeti jelenségek sokféleségével. A pályázat lehetőséget biztosított egy 3 napos balatoni táborozásra, és egy budapesti kirándulásra is.

Az élményszerzésre rengeteg lehetőséget kaptunk mind a Zamárdi – Tihany – Siófok utunkon, mind a Csodák Palotájában és a Mezőgazdasági Múzeumban tett látogatásunkon. A programok alkalmával bővültek tanulóink ismeretei, fejlődött személyiségük. Önértékelésük reálisabb, munkavégzésük kitartóbb, pontosabb lett. Könnyebben tájékozódnak a környező világban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14