PÜNKÖSDKOR MÁR ÚRVACSORA IS LESZ

A református nagytemplomba visszatért a régi istentiszteleti rend. A részletekről Koncz Tibor esperest kérdeztük.

Nagyon jó újra itt lenne a templomban, egy kis élet nem árt ebben az időszakban, hiszen az emberek nélkül nagyon különleges, majdhogynem nonszensz helyzet volt az elmúlt hetekben, hiszen március 15-e óta, akkor volt az utolsó istentisztelet, most voltunk vasárnap újra itt először, igen szép számban.

Ha még jobb lesz a helyzet, vissza tudunk térni a régi kerékvágásba - véli az esperes, aki arról is tájékoztatott, hogy a nagy rendezvényeket - konfirmálás, csoportos keresztelés - elhalasztották. A pünkösdöt már mindenképp megtartják úrvacsorával együtt.

A templomba érkezőknek biztosított a kézfertőtlenítés és szájmaszk használata kötelező.

Az előírt védőtávolság az ültetési rendet is meghatározza, most körülbelül négyszáz embert tudnak úgy elhelyezni, hogy az egy főre eső négy négyzetmétert meg tudják tartani. A liturgiát félórásra rövidítették és csak az elején és a végén van ének, közben nincs. Az istentiszteletet követő kézfogás is elmarad. Ugyanezek az előírások érvényesek a Kiskulcsosi templomra és a gyülekezeti házban tartandó bibliaórákra is.

Az elfogadott egyházi szabályzatban benne van az is, ha igény lenne nagyobb, 400 fősnél több istentiszteletre, akkor 1-1,5 órás intervallum közbeiktatásával másik alkalmat is biztosítanak. A jelen szabályok miatt az általános iskolás ballagás és a tanévzáró is elmarad.

Az istentiszteleteket most virtuális csatornákon - az egyház facebook oldala, youtobe csatornája és Karcag Televízió műsora - is meg lehet nézni. Mivel az igények arra utalnak, hogy ennél több megjelenést szeretnének a híveik, a következő időben az egyház egy fejlesztéssel megpróbáljuk az élő közvetítésre alkalmasnak tenni a rendszerüket, majd a legrövidebb időn belül feltenni az istentiszteleteket saját csatornáikra.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek

Halálos baleset volt Karcagon

Halálos baleset volt Karcagon

máj. 26, 2020 Rate: 0.00

Tisztelt Karcagi lakosok!

Tisztelt Karcagi lakosok!

ápr. 28, 2020 Rate: 4.14