Kéthetes ülést tart a parlament szerdától

A házelnök napirendi javaslata alapján a parlamenti munka szerdán 13 órakor kezdődik.

Elsőként a közelmúltban elhunyt három korábbi képviselőről, Kovács Jenőről (MSZP), Rigler Zoltánról (Fidesz) és Varga Gézáról (Jobbik) emlékeznek meg, majd napirend előtti felszólalások következnek.

A képviselők ezt követően másfél órában tehetnek fel interpellációkat, további hatvan percben pedig azonnali kérdések és válaszok hangozhatnak el.

Az első ülésnap végén a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezésről szóló határozati javaslatról tartanak általános vitát.

Csütörtökön tizenkét előterjesztésről tárgyal a parlament. A képviselők egyebek mellett a kormány aktuális rendészeti, köznevelési és munkaerőpiaci változtatási javaslatairól mondhatják el a véleményüket.

A pénteki ülésnapon a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok létrehozásáról, valamint több felsőoktatási intézmény alapítványi formába történő átalakításáról tartanak általános vitát egy napirendi pontban.

A parlament ülése április 12-én, hétfőn ér véget. A képviselők ekkor megemlékeznek a Felvidékről kitelepítettekről, majd kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek