Merkel: új járvány kezdődött a brit mutáció szétterejdésével

Új járvány kezdődött Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) úgynevezett brit mutációjának szétterjedésével,

 

ezért védekezni is másként kell

- mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben. A vírus egy éve megjelent változata ellen védekezve a jelenlegi korlátozásokkal is sikerült volna megfékezni a járványt, Németország mégis ismét a fertőzésszám robbanásszerű emelkedésének szakaszában van, mert az "erőszakosabb", sokkal fertőzőképesebb és "halálosabb" brit mutáns kiszorította a többit.

Ezért a tavaly tavasz óta kifejlesztett új eszközöket is használni kell, köztük az antigén gyorstesztet és a segítség nélkül, önállóan elvégezhető gyorstesztet is - mondta a kancellár, aláhúzva: mindenkinek biztosítják a hetente legalább egyszeri ingyenes teszt lehetőségét, de élni is kell ezzel a lehetőséggel.

Kiemelte: a tesztelés a "híd", amelyen haladni lehet, amíg megmutatkoznak a járványt megállító oltási kampány eredményei. "Minél többet tesztelünk, annál kevesebb korlátozásra van szükség" - mondta Angela Merkel.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek