Jelentős munkák kezdődtek pénteken a Csokonai Könyvtár - Ifjúsági Házban.

 

A részletekről a helyszínen Szepesi Tibor polgármestert kérdeztük.

Mint a városvezető elmondta, folytatódik az önkormányzati intézmények felújítása. Egy állami pályázaton elnyert forrásból az Ifjúsági ház azon terme fog megújulni, amely a koncertek, nagyobb rendezvények megtartásához szükséges. A beruházás a nagyterem nyílászáróit, az épület főbejárati és hátsó udvari kijáratát valamint a lépcsőházi nagy üvegfalat érint.

- Egyrészt energetikai szempontból sokkal jobb ha új, hőszigetelt ablakok, nyílászárók kerülnek az épületbe beépítésre, másrészt a környéken lakók érdekében is jó, hiszen a koncertek, valljuk meg őszintén nagyobb hanggal járnak, ezt a hangterhelést szeretnénk bent tartani az épületben, tehát nemcsak hő- hanem hangszigetelt ablaküvegek kerülnek beépítésre - fogalmazott a városvezető, aki bízik abban, hogy a pandémiás helyzetnek nemsoká vége lesz.

- Ha sikerül közösen az oltással legyőzni a vírushelyzetet, s újraindulnak a rendezvények, megtelik élettel az ifjúsági ház emeleti terme, ahol reményeink szerint nagyon sok koncert fog megrendezésre kerülni mindenkinek, de főleg a fiataloknak, akkor már az épületben szóló zene sem zavarja a környéken lakókat. A beruházás az intézmény zárva tartása alatt valósul meg, így nem akadályozza a könyvtár működését sem. A pályázat határideje, elszámolása véges, azt gondolom a minisztérium és azért írta ki és bírálta el még év végén, hogy azokat a munkálatokat, amelyeket a járványhelyzet miatt egyébként is végeznek a különböző kulturális intézményekben - pl. meszelés, takarítás, tisztítás, leltározás - abba belefér egy ekkora jellegű felújítás is. Örülök, hogy mi is sikeresen pályáztunk erre a nyílászáró cserére- mondta Szepesi Tibor.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek