Az utak állapotáról egyeztettek

A tervezett idei karcagi állami közút-felújítási programról egyeztetett csütörtökön a Városházán

 

Szepesi Tibor polgármester Kovács Péterrel, Magyar Közút megyei igazgatójával.

Mint Szepesi Tibor elmondta, Karcagon nagyon sok országos hálózatot érintő közút megy keresztül, amely egyfajta átkelőhely, azaz az országos közúthoz ezen keresztül halad a városi forgalom. Karcag belterületén ilyen többek között a Kisújszállási, a Deák körút, a Madarasi, a Püspökladányi, a Dózsa György, a Széchenyi sugárút nagyobbik része. Ezek felújításának lehetőségekről, a pályázatokról volt szó a megbeszélésen a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatójával.
- Három nagyon fontos része volt a mai megbeszélésünknek, az egyik azoknak a fontos csomópontoknak a javítása, amelyek mindenképpen szükségesek, így a Kisújszállási út - Deák körút sarkán lévő csomópont mindenképpen javításra szorul, éppúgy mint a Kisújszállási - Vasút út, a Vasút út - Széchenyi sugárúti kereszteződések. Ezeket minél hamarabb ki kell javítani. A megbeszélés másik része a további lehetőségekről szólt, így a Dózsa György út minél hamarabbi teljes felújításáról és a kerékpárutakról is egyeztettünk. A most épülő Széchenyi sugárúti egy része a közúttal konzorciumban valósul meg, az engedélyt is a Közút adja ki, és a Karcag- Berekfürdőt összekötő kerékpárút javítása is szóba került a megbeszélésen - tudtuk meg Szepesi Tibortól.
Mint Kovács Péter kérdésünkre elmondta, kollégáival azon vannak, hogy a kulturált közlekedést biztosítani tudják Karcagon. A balesetveszélyes kátyúkat már javítják, a tél befejeztével maradandó megoldásként a hidegaszfaltos technológia helyett meleg aszfalttal javítják a tél okozta károkat.
- A Karcag-Berekfürdő közötti kerékpárút javítására is készülünk, mert tisztában vagyunk vele, hogy az állapota nem megfelelő, keressük annak forrását, hogy az is felújításra kerüljön - ígérte a cégvezető, aki arról is beszámolt, hogy folyamatosan jelen vannak a városban, de a munkákkal mindig a főutaktól haladnak a mellékutak, az alacsonyabb rangú utak irányába. Ez a prioritás az, amit szem előtt kell tartaniuk az országos közutak kezelési szabályzatának megfelelően.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek