Kezdődnek a szóbeli felvételik

Izgalmas időszak kezdődik ismét: indulnak a középiskolai felvételi szóbeli vizsgái.

 

A karcagi középiskolákba nem volt se írásbeli és nem lesz szóbeli felvételi vizsga, viszont ebben a karcagiak körében is népszerű kéttannyelvű gimnáziumba igen.

Van, ahol rendhagyó módon a Zoomon tartják a szóbeli felvételit, míg más gimnáziumok úgy döntöttek, a járványhelyzet miatt idén egyáltalán nem szerveznek elbeszélgetést, helyette portfóliót kérnek a jelentkezőktől.

A középiskoláknak most először kell „covid-biztos” megoldásokat találniuk a felvételire: tavaly éppen azon a napon értek a véget a szóbelik, amikor a járvány miatt elrendelték az iskolák bezárását.

A középiskoláknak most először kell „covid-biztos” megoldásokat találniuk a szóbeli felvételire, a tavalyi szóbelik éppen befejeződtek, amikor az országban nagyobb számban diagnosztizálták az első koronavírus-fertőzött betegeket – az utolsó meghallgatásokat március 13-án tartották az iskolák, pont aznap, amikor elrendelték a digitális oktatási rendet.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatásából kiderült, nincs olyan szabály, amely előírná az intézményeknek, hogy betegség esetén kötelesek online formában meghallgatni a diákot, azt pedig, hogy lesz-e pótvizsgázási lehetőség, a felvételiztető középiskola szintén maga szabályozza.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Top hírek